Ponta: TVR şi SRR vor avea conducere strict politică

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că TVR şi SRR vor avea o conducere strict politică, el susţinând că TVR va reveni PDL, iar SRR va reveni UDMR.

59 afișări
Imaginea articolului Ponta: TVR şi SRR vor avea conducere strict politică

Ponta: TVR şi SRR vor avea conducere strict politică (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Ponta a arătat că declaraţiile făcute până acum de deputatul PDL Raluca Turcan şi de ceilalţi membri democrat-liberali privind "jugul politic" exercitat asupra TVR şi RRA au valoare doar când nu se află la putere.

"Dacă doamna Turcan, după ani de lupte, va reuşi până la urmă să transforme Televiziunea în portocaliu - şi Radioul înţeleg că va fi verde, dar nu verde ecologist, ci verde UDMR - va însemna că, din păcate, toate declaraţiile făcute până acum, prin care domana Turcan şi membrii PDL vorbeau de jugul politic asupra Televiziunii şi asupra Radioului, aşa cum ne-am obişnuit la PDL, au valoare doar când nu e vorba de jugul lor politic. Dar când sunt ei acum la putere, ceilaţi trebuie să facem ciocul mic, conform solicitării PDL-iste cunoscute şi vom avea o conducere strict politică - PDL la TVR şi UDMR la Radio România", a precizat Ponta.

El a arătat că PSD se va opune instituirii unei conduceri politice la TVR şi SRR, chiar dacă nu are majoritatea necesară în Parlament.

"Oamenii pot să vadă, încă o dată, cât de mult pot să se bazeze pe aşa-zisele principii enunţate de PDL şi, în cazul de faţă, de doamna Turcan. Sunt convins că, dacă vor merge pe acest drum, sigur că ne vom opune. Nu avem majoritatea necesară, însă o poziţie de principiu este importantă", a spus Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că PSD nu a discutat despre propunerile pe care le va face la CA ale SRTv şi SRR, însă a opinat că acolo este locul profesioniştilor.

"Nu am discutat aşa ceva. Deocamdată, raportul privind Radioul şi Televiziunea nu au fost încă discutate în plenul comun. Probabil că se va întâmpa lucrul ăsta mâine şi poimâine. După aceea vom discuta despre nominalizări. Punctul meu de vedere, pe care îl voi discuta cu colegii mei, este de a avea profesionişti şi de a nu politiza în niciun fel conducerile strict profesionale ale Televiziunii şi ale Radioului", a spus Ponta.

Şedinţa de plen comun a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care avea pe ordinea de zi rapoartele SRR şi SRTV a fost suspendată, miercuri.

Dacă raportul televiziunii publice va fi respins, întregul Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi înlocuit. Printre numele vehiculate în presă pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR se numără Rodica Culcer, Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Florin Călinescu, Brânduşa Armanca.

Mandatul conducerii SRR a expirat anul trecut, fiind prelungit până la sfârşitul lunii martie 2010. "Gândul" a relatat recent că, pentru şefia SRR, UDMR i-ar avea în vedere pe Gasparik Attila, fost reprezentant al Uniunii în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), sau pe actualul reprezentant în CNA, Szasz Attila. De asemenea, o variantă luată în calcul de PDL, în cazul în care UDMR nu va face nominalizarea, ar fi menţinerea în funcţie a actualei şefe a postului de radio public, Maria Ţoghină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici