Ponta: USL merge mai departe. Ce să mai tranşăm?

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, înaintea şedinţei USL, dacă în această reuniune se va tranşa, aşa cum aprecia vicepremierul Liviu Dragnea, dacă Uniunea merge mai departe, el răspunzând: "Mergem mai departe, ce să mai tranşăm?".

390 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL merge mai departe. Ce să mai tranşăm?

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze pe marginea criticilor reciproce din ultima perioadă, Ponta a răspuns: "În ce mă priveşte, nu cred că m-aţi auzit cu vreo critică şi nici nu o să mă auziţi vreodată în public cu vreo critică la adresa colegilor mei".

Ponta a precizat, pe de altă parte, că el nu s-a oprit din a-şi face treaba ca premier.

Solicitat să comenteze declaraţia lui Antonescu, potrivit căruia în USL e ca în marile iubiri, în fiecare zi se ia totul de la capăt, Ponta a răspuns: "Eu nu m-am oprit niciodată din a-mi face treaba ca prim-ministru al USL şi nici nu mă voi opri cât timp voi fi prim-ministru".

În ceea ce priveşte sondajele de opinie, despre care Antonescu a spus că nu denotă faptul că ar scădea în sondaje, Ponta a precizat că, în această situaţie, totul este perfect.

"Atunci e excelent, e perfect. Deci, dacă e în urcare, înseamnă că ne-am atins toţi scopul. Eu asta vreau. (...) Nu sunt eu şeful de campanie al domnului Antonescu. Eu sunt doar alături de toţi cei din USL, suntem cei care o să-l votăm", a mai spus Ponta.

El a precizat că nu a fost "năucit" de declaraţiile lui Antonescu de vineri, când liderul liberal s-a pronunţat asupra problemei procurorilor, arătând că declaraţiile au fost "năucitoare".

"Năucit, eu? Nu sunt năucit deloc. Păi staţi aşa, declaraţiile pot fi năucitoare. Eu nu sunt năucit deloc, dimpotrivă", a mai spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că în Uniune este "ca în marile iubiri", în sensul că în fiecare zi se ia totul de la început.

Solicitat să comenteze o declaraţie a preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia luni se decide dacă în USL se merge mai departe, Antonescu a răspuns: "Nu ştiu dacă azi decidem. Putem decide la fiecare şedinţă dacă mergem sau nu. E ca în marile iubiri, în fiecare zi se ia totul de la început".

Antonescu a precizat că el nu are alte planuri, aşa cum a sugerat Dragnea, respectiv că poate ar vrea să fie candidatul dreptei la prezidenţiale.

"Nu am alte planuri, eu respect planurile pe care le-am angajat în faţa cetăţenilor", a spus Antonescu.

Solicitat să comenteze afirmaţia premierului Victor Ponta, care a spus că ieşirea lui Antonescu de vineri, pe tema procurorilor, a fost "năucitoare", preşedintele PNL a răspuns, ironic: "Cine era năucit?".

El a mai arătat că sondajele pe care le-a văzut el referitor la prezidenţiale nu concordă cu cele văzute de premier.

Solicitat să comenteze declaraţia premierului, care a spus că Antonescu scade în sondaje dacă atacă guvernarea, liderul PNL a replicat: "Nu ştiu ce sondaje a văzut domnul Ponbta. Ultimele două sondaje pe care le-am văzut eu nu arătau acest lucru, dar asta are mai puţină importanţă. Nu tot ceea ce facem facem cu gândul numai la sondaje".

Antonescu a susţinut că în şedinţa de luni a USL se discută agenda parlamentară şi guvernamentală.

"Nu facem acum prelucrări de materiale. Nu avem nimic de explicat. Avem de discutat chestiuni de agendă parlamentară şi chestiuni de agendă guvernamentală", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici