Ponta: Va fi un moment istoric pentru PSD marţi, o să întoarcem frontul contra lor, ca la Stalingrad

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri la Bistriţa că marţi va fi un moment istoric pentru partidul său, indiferent de rezultatul voturilor de la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, fiindcă PSD "va întoarce frontul" împotriva PDL, "ca la Stalingrad".

13 afișări
Imaginea articolului Ponta: Va fi un moment istoric pentru PSD marţi, o să întoarcem frontul contra lor, ca la Stalingrad

Ponta: Va fi un moment istoric pentru PSD marţi, o să întoarcem frontul contra lor, ca la Stalingrad (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Marţi va fi un moment istoric pentru noi, ca partid, indiferent de rezultatul voturilor. E ca la Stalingrad, o să întoarcem frontul împotriva lor, dar ne aşteaptă încă doi ani foarte grei. E important să le explicaţi oamenilor că facem ceva pentru ei. PSD are nevoie de reconectare la electoratul nostru şi la oamenii care nu ne-au votat", a declarat Victor Ponta.

El a spus că moţiunea de marţi este una "specială" şi a explicat că este prima dată după foarte mulţi ani când o moţiune nu este făcută de politicieni de la opoziţie să dea jos puterea, ci este o ocazie extraordinară ca această moţiune să treacă, pentru oameni.

"Dacă trece moţiunea, şi sper să treacă, înseamnă că le salvăm pensiile şi salariile, indemnizaţiile oamenilor şi, dacă reuşim să trecem moţiunea de cenzură, dincolo de satisfacţia de a-l vedea pe Boc căzând încă o dată şi încă o dată, ne batem să le salvăm noi pensia şi salariul, ca să-i apărăm de hoţi. Fiindcă să le iei funcţiile şi salariile e un furt. Nu poţi să iei omului ce a câştigat în mod legal", a spus Ponta.

El a adăugat că ceea se întâmplă în România dovedeşte că oamenii nu mai au speranţă, iar cei care mai au se uită la PSD.

"Îmi doresc foarte mult să nu pierdem emoţia oamenilor, sentimentele lor şi dorinţa lor de a se întoarce la noi. PSD nu a mai avut 38 la sută din vremurile noastre bune", a declarat Ponta.

El i-a îndemnat pe social-democraţi "să nu se culce pe o ureche", chiar dacă situaţia actuală este în favoarea PSD.

"E un moment extrem de favorabil pentru noi, ca partid de stânga. Oamenii se uită la noi cu speranţă şi e un moment în care ne putem pregăti pentru 2012. Nu cred că trebuie să ne culcăm pe o ureche că situaţia e în favoarea noastră, că oamenii supăraţi pe Băsescu vor veni automat la noi", a spus Ponta.

Moţiunea de cenzură a PSD intitulată "Opriţi genocidul social!" a fost citită miercuri în plenul Parlamentului, urmând să fie dezbătută marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici