Ponta: Viitorul preşedinte va trebui să stea în banca invitaţilor speciali, la reuniuni în Parlament

Victor Ponta a declarat, vineri, că Traian Băsescu a făcut foarte bine că nu a stat alături de Guvern la şedinţa aniversară a Curţii de Conturi, adăugând că, în opinia sa, viitorul preşedinte va trebui să stea în banca invitaţilor speciali, alături de guvernatorul BNR, preşedintele CC, patriarhul.

458 afișări
Imaginea articolului Ponta: Viitorul preşedinte va trebui să stea în banca invitaţilor speciali, la reuniuni în Parlament

Ponta: Viitorul preşedinte va trebui să stea în banca invitaţilor speciali, la reuniuni în Parlament (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Întrebat despre opţiunea preşedintelui Traian Băsescu de a sta separat de Guvern la şedinţa din plenul Camerei Deputaţilor, Ponta a răspuns: “Foarte bine, pentru că domnia sa nu este şeful Guvernului - şi nu domnia sa, ca persoană, în general. Preşedintele şi viitorul preşedinte, oricare va fi acela, nu va fi şeful Guvernului şi atunci instituţia prezidenţială, din punctul meu de vedere, nu stă alături de guvern, ci stă alături de celelalte instituţii fundamentale”.

“În mod normal, cred că, pentru viitor, după ce nu va mai fi domnul preşedinte Băsescu în funcţie, preşedintele României trebuie să ia loc în banca invitaţilor speciali, alături de guvernatorul BNR, preşedintele Curţii Constituţionale, patriarh şi ceilalţi şefi de instituţii fundamentale”, a continuat acesta.

Întrebat despre schimbul de replici pe care l-a avut, în timpul şedinţei, cu preşedintele Traian Băsescu, premierul a spus că nu îşi aminteşte ce au discutat: “Nu, că nu îmi amintesc exact ce am discutat cu domnul preşedinte”.

Chestionat dacă mai poate zâmbi împreună cu preşedintele, cu care a avut un schimb de replici după ce Nicolae Văcăroiu a făcut o confuzie între Valeriu Zgonea şi Valer Dorneanu, Victor Ponta a declarat: “Întotdeauna diferenţa între glumă şi ironie este destul de sensibilă. Da, am spus că poate îl confundă pe domnul Băsescu cu domnul Iliescu şi domnul Zgonea a prins din zbor şi a relatat la microfon această glumă”.

Referitor la faptul că s-a salutat cu pPreşedintele la începutul şedinţei, premierul a menţionat că acesta a venit să îl salute şi nu era normal să îi întoarcă spatele.

“Dacă domnia sa a venit să ne salute, nu era normal să mă întorc cu spatele, mai ales în faţa atâtor invitaţi. Până la urmă, sunt lucruri care ţin de respectul faţă de instituţii”, a arătat premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici