Ponta vrea să semneze cu Tăriceanu un acord de guvernare, dacă acesta nu intră în turul II

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că intenţionează să semneze cu preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, dacă acesta nu va intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, un acord de guvernare care va stabili că viitorul Executiv ar fi format şi din PLR, UDMR, PC, UNPR

491 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea să semneze cu Tăriceanu un acord de guvernare, dacă acesta nu intră în turul II

Ponta vrea să semneze cu Tăriceanu un acord de guvernare, dacă acesta nu intră în turul II (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Acordul de guvernare, care va fi aplicat în cazul în care Ponta câştigă alegerile prezidenţiale, va fi semnat imediat după primul tur al alegerilor, dacă Tăriceanu nu intră în turul II.

"Dacă domnul Tăriceanu intră în turul doi al alegerilor, vom fi nişte adversari absolut cum nu a mai văzut România, doi oameni care ne respectăm, care putem să lucrăm împreună. Dacă nu, imediat după primul tur, vom face un acord de guvernare care va spune foarte clar că noul guvern, de fapt, noul prim-ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, UDMR, PLR, şi noul guvern va avea în compoziţia sa, cu funcţii de miniştri, secretari de stat, reprezentanţii acestor partide", a spus Ponta la Antena 3.

El a susţinut că astfel USL s-ar reface "într-o formă cât mai apropiat de cea iniţială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici