Predoiu: Dacă vom merge la discuţii cu guvernul o facem ca să ne luptăm pentru soluţiile noastre

PDL se va "lupta" pentru soluţii sale de relansare economică într-o eventuală discuţie cu reprezentanţii guvernului, una dintre acestea fiind micşorarea CAS-ului, aşa cum democrat-liberalii cer "de mult timp", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

190 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Dacă vom merge la discuţii cu guvernul o facem ca să ne luptăm pentru soluţiile noastre

Catalin Predoiu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Suntem interesaţi în relansarea economiei româneşti. Suntem ingrijoraţi de dificultăţile oamenilor de afaceri români şi de pierderea locurilor de munca ale oamenilor. Guvernul e în impas, nu are soluţii de relansare, de aceea era firesc să accepte cererea PDL de a dialoga. Ei nu ştiu ce să facă. Noi avem soluţii, dacă vom merge la discuţii, vom merge să ne luptăm pentru ele. Deja USL a ajuns sa aplice soluţiile PDL, discută să micşoreze CAS, aşa cum noi cerem de mult timp", a spus, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PDL.

Predoiu a mai spus, pentru MEDIAFAX, că "guvernul a pierdut timp preţios şi nu a luat la timp măsuri de relansare", lipsa de "pricepere şi viziune" a Executivului "costând mii de oameni care şi-au văzut afacerile ruinate şi locurile de muncă pierdute".

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că va trimite la începutul săptămânii viitoare o scrisoare conducerilor PDL şi UDMR pentru a-i invita la discuţii pe tema unui nou acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, precum şi pe tema proiectului de buget pe 2014.

"Vreau să vă confirm cu această ocazie faptul că luni dimineaţă voi trimite scrisoare oficială către conducerea PDL, către UDMR, de asemenea, pentru că şi ei au dorit, să avem şi discuţii şi politice dar mai ales tehnice - eu voi fi însoţit la aceste discuţii de ministrul Chiţoiu şi ministrul Liviu Voinea - despre două subiecte importante pentru România în aceasta toamnă, care sunt importante şi pentru putere, şi pentru opozoţie, şi anume noul acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi bugetul pe 2014", a spus Ponta.

El s-a declarat convins că şi cei de la PDL şi cei de la UDMR, chiar dacă sunt în opoziţie, înţeleg că nu pot să refuze dialogul pe aceste două subiecte importante pentru România.

"Merg la acest dialog cu toată convingerea că nu le ştim noi de la USL pe toate. Orice idee bună, chiar dacă aparţine PDL, PPDD sau UDMR o vom include" a spus Ponta.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici