Predoiu despre Meleşcanu: Ideea de a intra în politică folosind informaţii confidenţiale, discutabilă

Liderul PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că ideea de a intra în politică folosind informaţii confidenţiale este discutabilă, el comentând astfel faptul că directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a spus că ar fi păcat să nu folosească în politică informaţiile "obţinute în această perioadă".

293 afișări
Imaginea articolului Predoiu despre Meleşcanu: Ideea de a intra în politică folosind informaţii confidenţiale, discutabilă

Catalin Predoiu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Meleşcanu, Predoiu a spus: "Fiecare are agenda lui personală. Nu vreau să fac comentarii, dar în general ideea aceasta de a intra în politică folosind informaţii confidenţiale este discutabilă".

El a spus că Meleşcanu şi-a ajustat aceste afirmaţii precizând că nu e vorba de a folosi informaţii pentru a-şi crea un avantaj politic.

"Poate că şi ăsta e motivul pentru care în alte legislaţii există o perioadă de ani în care cei care au executat funcţia de şef de serviciu de informaţii nu pot să intre direct în politică şi trebuie să aştepte o perioadă de timp înainte de a face acest pas", a adăugat Predoiu.

Întrebat dacă îl vede pe Teodor Meleşcanu candidat la prezidenţiale, Predoiu a răspuns: "Până nu se declară nu văd pe nimeni candidat la prezidenţiale".

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, susţine că serviciul nu se implică în campania electorală, dar precizează că el doreşte să revină în politică după mandatul la SIE, iar despre o candidatură la prezidenţiale spune că nu a discutat cu nimeni, dar e "disponibil", în cazul în care va exista un interes.

Meleşcanu a spus că se va întoarce în politică, după această "paranteză deschisă", cum a numit el mandatul la conducerea SIE.

"Îmi place, mi se potriveşte şi aş dori să o exercit în continuare, dar sunt conştient că se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu înseamnă că viaţa mea s-a terminat. Percep poziţia de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informaţiile pe care le-am obţinut în această perioadă", a spus el.

Teodor Meleşcanu a continuat: "Fructificarea se poate face într-o singură situaţie, în care ai o poziţie care îţi dă autoritate şi ai prerogative pe un anumit domeniu, că e politică de securitate, de apărare, cunoşti foarte mulţi oameni din spatele scenei. Dacă e să fac o paralelă a SIE, mă gândesc la perioada din tinereţe când am jucat polo. Era o diferenţiere foarte clară între ceea ce se întâmplă la suprafaţă, spectaculos şi frumos, şi ceea ce se întâmplă sub apă, unde se dau picioare, coate. Sunt două lumi paralele. E foarte important nu să ai o informaţie, dar să înţelegi de ce s-au întâmplat anumite lucruri".

În plus, spune Teodor Meleşcanu, "îmi doresc să pot veni în fiecare seară la televiziune şi să fac comentarii, să-mi exprim opiniile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici