Premieră: summitul NATO va avea loc în Lituania

Summitul NATO va avea loc vara viitoare în Lituania, au stabilit liderii alianţei. Este pentru prima dată când organizarea evenimentului cade în sarcina Lituaniei, o ţară care are frontieră cu Rusia.

207 afișări
Imaginea articolului Premieră: summitul NATO va avea loc în Lituania

Premieră: summitul NATO va avea loc în Lituania

Următorul summit al liderilor NATO va avea loc la Vilnius pe 11-12 iulie, au anunţat miercuri reprezentanţii organizaţiei militare. Summitul va avea loc pentru prima dată în Lituania şi se va concentra pe „consolidarea apărării colective şi a descurajării Alianţei şi pe creşterea sprijinului pentru Ucraina", potrivit unui comunicat de presă al NATO.

„Este de aşteptat ca Finlanda şi Suedia să participe la summit în calitate de membri cu drepturi depline ai Alianţei pentru prima dată la Vilnius", a precizat NATO.

Finlanda şi Suedia şi-au anunţat ambele intenţia de a adera la NATO în luna mai, după invazia Rusiei în Ucraina, într-o schimbare radicală de strategie după decenii de nealiniere militară.

NATO şi-a oficializat invitaţia către cele două ţări la 29 iulie, după ce Turcia a renunţat la opoziţia sa, eliminând un obstacol major în calea aderării Finlandei şi Suediei la alianţă.

De obicei, procesul de ratificare durează aproximativ un an, deoarece parlamentele tuturor celor 30 de ţări NATO trebuie să aprobe noii membri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici