Premierul Ciucă şi omologul sârb, Ana Brnabić, discuţii despre interconectorul de gaz România-Serbia

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Serbia, Ana Brnabić. Cei doi oficiali au discutat, printre altele, despre interconectorul de gaz România-Serbia şi comunitatea românească din Serbia.

250 afișări
Imaginea articolului Premierul Ciucă şi omologul sârb, Ana Brnabić, discuţii despre interconectorul de gaz România-Serbia

Nicolae Ciuca, Facebook

Nicolae Ciucă şi Ana Brnabić au abordat aspecte legate de necesitatea revigorării dialogului bilateral şi a creşterii nivelului de ambiţie în ceea ce priveşte cooperarea sectorială, anunţă Executivul.

„Şeful Guvernului a indicat potenţialul generos oferit de oportunităţile de intensificare a cooperării economice. Totodată, a punctat importanţa deosebită a implementării proiectelor în domeniul conectivităţii energetice şi de transport, prin dezvoltarea interconectorului de gaz România-Serbia şi punerea în funcţiune a conexiunii autostrăzii Timişoara - Moraviţa cu drumul de mare viteză Belgrad - Vatin. De asemenea, avansarea proiectelor de transport feroviar şi fluvial rămân importante pentru contactele între cetăţeni, dar generează şi beneficii pentru economie. În ceea ce priveşte aspectele legate de comunitatea românească din Serbia, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat aprecierea deosebită pentru decizia autorităţilor sârbe de a ceda fără condiţii complexul <Luceafărul> din localitatea Vârşeţ în proprietatea statului român. Premierul României a subliniat că acest demers va contribui la avansarea relaţiei bilaterale şi a colaborării sectoriale, reiterând interesul părţii române pentru deschiderea de Institute Culturale între cele două ţări”, potrivit comunicatului.

Potrivit sursei citate, în schimbul de opinii dintre cei doi oficiali, au fost abordate şi modalităţile de sprijinire a parcursului european al Republicii Serbia.

„Premierul Ciucă a reconfirmat angajamentul României pentru susţinerea avansării Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, insistând asupra importanţei reformelor şi consolidării capacităţii administrative. În ceea ce priveşte stabilitatea în regiunea Balcanilor de Vest, mai ales în contextul agresiunii ruseşti din Ucraina, Şeful Guvernului a salutat acordul recent facilitat de Uniunea Europeană în dialogul Belgrad - Priştina. În acest context, flexibilitatea şi capacitatea de compromis a părţilor sunt esenţiale pentru climatul de stabilitate în regiune”, se menţionează în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici