Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu noul ambasador al SUA la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Cei doi oficiali au disputat despre securitatea regională, dar şi despre proiecte energetice.

390 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu noul ambasador al SUA la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec

Sursa foto: Facebook/Guvernul României

În cadrul întâlnirii, premierul României a subliniat importanţa reprezentării SUA la nivel de ambasador în ţara noastră şi a abordat temele majore ale relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic.

Nicolae Ciucă a mulţumit pentru decizia Statelor Unite de creştere a prezenţei militare în România şi pentru susţinerea şi preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat şi NATO.

Ambasadoarea Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condiţiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova. Conform unui comunicat al Guvernului, oficialul american a transmis aprecierea pentru rolul asumat de România în asistenţa multi-dimensională acordată celor două state.

„Proiectele economice privind investiţiile în grupurile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi cele privind Reactoarele Modulare Mici - SMR sunt de primă importanţă pentru ambele părţi, contribuind la consolidarea securităţii energetice în regiune. Noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Nicolae-Ionel Ciucă în combaterea traficului de fiinţe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea ţării noastre în Programul Visa Waver”, a mai transmis Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici