Premierul olandez Mark Rutte renunţă la cariera politică, după eşecul de vineri

Premierul olandez Mark Rutte a declarat că va renunţa la politică după ce guvernul său de coaliţie s-a prăbuşit vineri, în urma unei dispute privind strategia în ceea ce priveşte acordarea de azil.

756 afișări
Imaginea articolului Premierul olandez Mark Rutte renunţă la cariera politică, după eşecul de vineri

Premierul olandez Mark Rutte renunţă la cariera politică, după eşecul de vineri

În prezent, Rutte conduce Guvernul cu statut interimar. Cabinetul va funcţiona până la organizarea de noi alegeri în luna noiembrie.

Premierul a anunţat luni că nu va candida pentru al cincilea mandat şi că va părăsi politica după alegeri, potrivit BBC.

„Odată ce noul cabinet va prelua conducerea după alegeri, voi părăsi politica. Aceasta este o decizie personală şi este independentă de evoluţiile din ultimele săptămâni", a declarat Rutte, adăugând că i-a informat deja pe liderii partidelor şi ai parlamentului.

El a recunoscut că are „sentimente amestecate" în legătură cu părăsirea politicii.

„Acest lucru nu este în întregime lipsit de emoţii. Dar mă simt de asemenea bine să transmit ştafeta", a mai spus premierul interimar.

Mark Rutte a condus un guvern de coaliţie timp de un an şi jumătate. Până în prezent, Rutte a fost văzut ca unul dintre cei mai rezistenţi politicieni europeni, având porecla de „Teflon Mark". El a reuşit să iasă din mai multe scandaluri politice cu reputaţia intactă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rutte,
premier,
politică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici