Preşedinte PNL: Nu exclud nici o guvernare cu UDMR. Ţine de anumite condiţii şi de cum ne armonizăm

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că nu exclude ideea unei guvernări împreună cu UDMR, însă acest lucru depinde de anumite condiţii şi de modul în care sunt armonizate poziţiile formaţiunii maghiare cu cele ale USL, care are statutul de mare alianţă.

439 afișări
Imaginea articolului Preşedinte PNL: Nu exclud nici o guvernare cu UDMR. Ţine de anumite condiţii şi de cum ne armonizăm

Preşedinte PNL: Nu exclud nici o guvernare cu UDMR. Ţine de anumite condiţii şi de cum ne armonizăm (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, la Realitatea TV, cu cine va negocia USL modificarea Constituţiei în situaţia în care nu obţine numărul suficient de mandate pentru a aproba revizuirea Legii fundamentale, respectiv două treimi dintre parlamentari.

"Atunci când discuţi Constituţia trebuie să o discuţi şi cu cel mai înverşunat adversar politic al tău, deci dacă ARD ia 5,5% din Parlament – ceea ce nu se poate pentru că e alianţă şi trebuie să aibă 9 – sigur că stăm de vorbă şi cu opoziţia, indiferent cât ar fi ea de rarefiată, de fragilă. Pentru a face o majoritate două treimi, dacă nu o avem, sigur că putem să apelăm la UDMR", a declarat preşedintele PNL.

Preşedintele PNL a precizat însă că menţiunea din Legea fundamentală privind România ca stat naţional şi unitar "nu e de conciliat cu ideea UDMR şi a altor formaţiuni maghiare privitoare la un stat federal".

"Cred că putem trece peste asta. Cred că putem să găsim, având în vedere experienţa de guvernare pe care o avem şi noi şi ei, experienţa politicii româneşti – pentru că UDMR a devenit o parte aş spune... a căpătat în politică cetăţenia română de mult, deplin, la figurat – e o parte a spectrului politic românesc. Nu cred că e un partener cu care să nu putem să ne asociem", a mai spus Antonescu.

În acest context, liderul PNL a precizat că nu exclude nici ideea unei guvernări împreună cu UDMR.

"Eu nu exlud nici o guvernare împreună cu ei, dar asta ţine de anumite condiţii şi, sigur, de modul în care putem să armonizăm la programul nostru anumite...", a afirmat Antonescu.

Ulterior, preşedintele PNL a revenit asupra afirmaţiilor legate de o guvernare comună cu UDMR.

"Am spus că nu vom face Guvern cu UDMR şi acum nu dorim să facem. Dorim să luăm voturi încât să facem singuri guvern. Numai că tratăm cu foarte mare atenţie raporturile cu UDMR, pentru că încă o dată spun, USL este de fapt o mare alianţă şi la ceea ce încercăm noi să angajăm ca proiect nu doar pe patru ani – chiar dacă nu vom rămâne împreună la guvernare – nu strică deloc ca UDMR, care are anumite valenţe, să fie la guvernare sau nu, dar să fie un partener în construcţia acestui proiect", a ţinut să precizeze liderul PNL.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici