Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei îndeamnă liderii politici din România să depăşească subiectele de dispută

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, îndeamnă liderii politici din România să depăşească subiectele de dispută şi să coopereze pentru soluţionarea problemelor ţării, conform unui comunicat oficial.

1999 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei îndeamnă liderii politici din România să depăşească subiectele de dispută

Jean-Claude Mignon (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am luat cunoştinţă de rezultatele referendumului. Le cer tuturor liderilor politici din România să depăşească disensiunile şi să accepte să colaboreze pentru rezolvarea problemelor cu care România se va confrunta în următoarele săptămâni şi luni, demonstrând respectul reciproc fără de care democraţia ar fi doar un set de reguli formale", a declarat Jean-Claude Mignon.

"De asemenea, le cer liderilor politici să asigure independenţa justiţiei, care este esenţială pentru stabilirea şi consolidarea statului de drept. Cred că tărie că România nu trebuie să eşueze în refomarea instituţiilor, în sensul clarificării responsabilităţilor şi simplificării" modului de funcţionare a acestora, adaugă preşedintele APCE.

"Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este dispusă să furnizeze orice tip de asistenţă şi susţinere pe care autorităţile române ar cere-o", precizează Mignon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici