Preşedintele Băsescu a discutat cu conducerea societăţii Rafo Oneşti

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri dimineaţă, la Rafo Oneşti, unde a discutat cu reprezentanţii conducerii rafinăriei despre problemele cu care se confruntă societatea comercială de pe platforma petrochimică Borzeşti.

165 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a discutat cu conducerea societăţii Rafo Oneşti

Preşedintele Băsescu a discutat cu conducerea societăţii Rafo Oneşti (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la întâlnirea cu conducerea Rafo Oneşti, că apreciază că societatea şi-a achitat toate datoriile către stat şi că investiţiile pentru modernizarea unităţii continuă în perioada de criză economică.

Preşedintele a apreciat că "abordarea" pe care a avut-o noul management al Rafo este cea corectă deoarece societatea şi-a plătit datoriile către stat.

"În istoria mea de om politic, am fost prieten, adversar şi acum sunt gata să redevin prieten al Rafo. Mi se pare că abordarea pe care a avut-o noul management al Rafo este cea corectă deoarece s-a plătit datoria de peste 200 de milioane de euro. Este un bun punct de pornire a discuţiilor şi înţeleg perfect momentul prin care trece Rafo. Este bine că în perioada de criză dumneavoastră continuaţi investiţiile în vederea modernizării", le-a spus Băsescu reprezentanţilor conducerii rafinăriei.

La rândul său, directorul general al Rafo, Iacov Goldovskiy, i-a spus preşedintelui că investiţiile pe platforma petrochimică vor continua şi că atunci când acesta va mai vizita societatea va constata că va fi o rafinărie nouă.

"Credem că modernizarea Rafo se va constitui într-o bază a dezvoltării industriei petrochiomice din România. Avem încedere că ne veţi sprijini. În ciuda fapului că ne aflăm în perioada de reorganizare, am reuşit să ne plătim toate datoriile preluate din trecut. Acum avem şi certificat că nu mai sunt datorii către stat. În paralel, investim şi am realizat lucuri importante pe platforma Rafo. Vom continua aceste investiţii, iar când veţi vizita Rafo veţi vedea că nu mai este rafinăria din trecut, ci una nouă", a afirmat Iacov Goldovskiy.

După întâlnirea cu conducerea şi cu liderii sindicali ai Rafo, preşedintele a mers în secţiile rafinăriei, unde a stat de vorbă cu muncitorii.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri dimineaţă, la Rafo Oneşti, fiind aşteptat la poarta rafinăriei de câteva zeci de angajaţi, de reprezentanţi ai conducerii şi ai sindicatului de pe platformă. Liderul sindicatului "Rafinorul", Ion Marian, şi angajaţii Rafo i-au cerut preşedintelui sprijin pentru acordarea garanţiei de stat pentru contractarea unui împrumut, astfel încât să poată fi continuate lucrările de modernizare începute în 2008 la rafinărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici