Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la discuţia PNL privind vârsta de pensionare: E o opţiune, nu obligaţie

Klaus Iohannis a declarat că a fost prezent la discuţiile liberalilor legate de vârsta de pensionare. Şeful statului a subliniat că este o opţiune, nu o obligaţie, fiind o metodă prin care persoanele care vor să continue să muncească să poate face legal acest lucru.

194 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la discuţia PNL privind vârsta de pensionare: E o opţiune, nu obligaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la discuţia PNL privind vârsta de pensionare: E o opţiune, nu obligaţie

„În primul rând, mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forţă de muncă, mai ales un deficit de forţă de muncă calificată şi, pe de altă parte, sunt foarte mulţi angajaţi, mai ales în sistemele mari publice, care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar vrea să continue, dacă ar fi posibil, să lucreze peste vârsta de pensionare. Şi atunci a apărut discuţia, la care recunosc că am participat, să se dea, în perspectivă, posibilitatea acestor persoane să rămână mai mult timp în sistem. În acest fel, în primul rând, s-ar atenua deficitul de forţă de muncă. În al doilea rând, persoanele apte şi disponibile să lucreze mai mult, şi care sunt, de regulă, foarte bine calificate, vor avea posibilitatea să o facă”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni, întrebat despre subiect.

Şeful statului a precizat că Guvernul nu vrea să crească vârsta de pensionare, aşa cum susţine PSD, ci doar să creeze posibilitatea legală pentru cei care vor să lucreze.

„Însă vreau să subliniez un lucru foarte, foarte important: nu vorbim de creşterea vârstei de pensionare. Am văzut că de la PSD, imediat, au sărit unii în sus că noi vrem să creştem vârsta de pensionare. Nu este adevărat! Noi nu dorim să creştem vârsta de pensionare, ea rămâne aşa cum este stabilită. Însă pentru persoanele care doresc să muncească mai mult se va crea posibilitatea legală pentru a face acest lucru. Încă o dată, este o opţiune, nu este o obligaţie”, a conchis preşedintele Iohannis.

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Ludovic Orban a explicat anunţul vicepremierului, afirmând că e o temă în discuţie prin care, după vârsta de pensionare, anumite categorii de oameni să poată lucra fără să fie condiţionaţi de decizii administrative.

Mai mulţi social-democraţi au criticat ideea Executivului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici