Preşedintele PPE: Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, a declarat joi, răspunzând unei întrebări, că ar fi o greşeală redeschiderea unei acţiuni împotriva lui Traian Băsescu, arătându-se convins că au fost create condiţiile pentru o relaţie echilibrată între preşedintele ţării şi noul Guvern de la Bucureşti.

829 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPE: Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu

Wilfried Martens (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Întrebat într-o conferinţă de presă la Bucureşti dacă este de părere că USL va face presiuni la adresa lui Traian Băsescu dacă va câştiga parlamentarele, Martens a răspuns: "Cred că Curtea Constituţională din România a luat decizii foarte importante şi s-au creat condiţiile pentru a a se ajunge la o relaţie echilibrată între preşedintele Traian Băsescu şi noul Guvern, care are o mare majoritate în Parlament".

El a adăugat că această situaţie există şi în alte ţări, cum ar fi Franţa. Liderul PPE a spus că trebuie înţeleasă şi acceptată coabitarea între preşedintele ales şi noul guvern, susţinut de o altă majoritate.

"Sunt convins că de ambele părţi există necesitatea instalării unei relaţii de coabitare. Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu", a mai spus Wilfried Martens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici