Preşedintele PSD Cluj, Vasile Soporan, a demisionat din funcţie

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Vasile Soporan, a anunţat că a demisionat, miercuri, din funcţie, invocând faptul că între filiala judeţeană şi conducerea centrală a partidului nu s-a stabilit o relaţie de normalitate.

149 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Cluj, Vasile Soporan, a demisionat din funcţie

Preşedintele PSD Cluj, Vasile Soporan, a demisionat (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

"Am înaintat demisia domnului preşedinte Geoană. Am avut trei motive pentru demisie, primul fiind că între organizaţia judeţeană Cluj şi cea naţională nu s-a stabilit o relaţie de normalitate, iar apartenenţa la un grup a creat o stare de lipsă de apropiere din partea liderilor naţionali", a spus Soporan.

Soporan a reclamat şi faptul că la nivelul Transilvaniei nu este un "reprezentant autentic al PSD" pentru Parlamentul European.

"Această situaţie a determinat şi o stare de nemulţumire la nivelul meu şi la nivelul organizaţiei judeţene. Pe lângă această situaţie, există încă una reală, legată de presiunea ocupării funcţiilor din administraţie", a precizat Soporan.

El a precizat că, la nivelul pregătirii campaniei electorale, nu se discută probleme de fond ale României, care sunt trecute în plan secundar, "fiind neglijată, din nou, partea de dezvoltare a infrastructurii la nivelul judeţului Cluj şi al Regiunii de Nord-Vest".

Liderul demisionar al PSD Cluj a arătat că vrea ca demisia sa să fie un semnal de alarmă, pentru "a elimina dorinţa unora de a umili Clujul în continuare, unii care mai au în memorie anumite acte ale Clujului".

Potrivit acestuia, un astfel de dorinţă de a umili Cluj s-a văzut şi în momentul întocmirii listei PSD pentru PE.

Vasile Soporan va rămâne simplu membru PSD şi parlamentar şi va sprijini "demersurile serioase" ale PSD Cluj şi cele la nivel naţional pentru ca PSD să îşi îndeplinească misiunea.

Numirea unui interimar în fruntea PSD Cluj va fi făcută de conducerea centrală a partidului.

Vasile Soporan a fost ales preşedinte al PSD Cluj în iulie 2008.

Luni, vicepreşedintele PSD Cluj Viorel Timoce a demisionat din toate funcţiile deţinute la nivel municipal şi judeţean, reclamând relaţiile slabe ale conducerii centrale a partidului cu filiala clujeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici