Preşedintele USR, Dan Barna, despre Pilonul II pensii: Ar putea fi temeiul care să justifice o moţiune de cenzură

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că o posibilă naţionalizare sau desfiinţare a Pilonului II de pensii ar putea fi temeiul depunerii în Parlament a unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, precizând că vor discuta în acest sens cu liberalii.

272 afișări
Imaginea articolului Preşedintele USR, Dan Barna, despre Pilonul II pensii: Ar putea fi temeiul care să justifice o moţiune de cenzură

Preşedintele USR, Dan Barna, despre Pilonul II pensii: Ar putea fi temeiul care să justifice o moţiune de cenzură

"Moţiunea de cenzură foarte probabil se va întâmpla în această legislatură (sesiune parlamentară - n.r.). Discutăm cu colegii de la PNL care va fi cel mai oportun moment pentru demararea ei. O astfel de iniţiativă ar putea să fie exact temeiul care să justifice o moţiune de cenzură. Mă îndoiesc că partidele din Opoziţie au o poziţie diferită faţă de această chestiune pentru că vorbim despre a fura banii de pensii ai cetăţenilor. Nu e o chestiune de viziune economică sau de percepţie individuală a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbi foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetăţenilor României", a declarat luni Dan Barna, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Întrebat dacă USR are în vedere, la fel ca PNL, o eventuală plângere penală, dacă se va ajunge la desfiinţare, naţionalizarea Pilonului II de pensii, liderul USR a răspuns: "În momentul de faţă suntem încă în etapa instrumentelor parlamentare. Evident şi USR va folosi orice instrument legal pe care îl putem utiliza şi la care putem avea acces pentru a bloca o astfel de iniţiativă. PSD testează societatea dacă ar putea să înghită şi această gogoaşă uriaşă pe care încearcă să o umfle. Trebuie să reacţionăm foarte ferm şi foarte dur. Avem şi scrisoarea mediului de afaceri, 13 sau 14 organizaţii puternice din mediul de afaceri au spus că o astfel de iniţitivă ar fi foarte toxică pentru economia din România."

Florin Cîţu a afirmat, luni, că dacă Guvernul decide să naţionalizeze Pilonul II de pensii va depune plângere penală, aceste declaraţii venind în contextul unui proiect de lege care prevede că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente Pilonului II vor fi suspendate.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu există nicio decizie în Guvern sau Coaliţie privind desfiinţarea Pilonului II de pensii, aşa cum au apărut informaţii în spaţiul public. Totuşi, Dragnea spune că ar putea exista o suspendare dacă analiza care se efectuează va arăta necesitatea.

Preşedintele social democrat spune că nu este exclusă suspendarea contribuţiilor, dacă analiza va arăta necesitatea.

"Când se va face o analiză şi se ajunge la decizia să se creeze o perioada de opţiune pentru ca fiecare cetăţean, plata poate fi sau nu suspendată şi după o discutie cu administratorii fondurilor din pilonul II ca sa nu se încurce calculele, că poate din nu ştiu câte milioane de români poate sunt mai mulţi la pilonul I",a mai spus preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici