Primarul Devei, Mircia Muntean, exclus din PNL, s-a înscris în UNPR

Primarul Devei, Mircia Muntean, care a fost exclus din PNL, s-a înscris, marţi, în UNPR.

345 afișări
Imaginea articolului Primarul Devei, Mircia Muntean, exclus din PNL, s-a înscris în UNPR

Primarul Devei, Mircia Muntean, exclus din PNL, s-a înscris în UNPR (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

"Am ales să vin alături de UNPR pentru că sunt politicieni serioşi şi pentru că se gândesc în primul rând la oameni, aşa cum fac şi eu. Am pus pe primul plan cetăţeanul, România, iar încrederea de care mă bucur în comunitate spune multe despre capacitatea mea ca primar şi ca om politic în general", a declarat Mircia Muntean, conform unui comunicat al UNPR remis agenţiei MEDIAFAX.

Muntean a precizat că nu a ascuns niciodată faptul că îl cunoaşte pe ministrul Gabriel Oprea, un om în care are "toată încrederea".

"L-am respectat şi când era în altă formaţiune politică, şi când a avut curajul de a merge pe propriul drum. Sunt convins că împreună vom duce mai departe un proiect important pentru interesul naţional, pentru cetăţeni şi pentru progresul României", a mai spus Muntea, potrivit sursei citate.

Mircia Muntean se află la al patrulea mandat de primar al municipiului Deva, în anul 1996 fiind ales pentru prima dată în această funcţie.

Consiliul Naţional Executiv (CNEx) al PNL a decis, în urmă cu o aăptămână, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a primarului municipiului Deva, Mircia Muntean.

Mircia Muntean a declarat, atunci, corespondentului MEDIAFAX, că nu crede că este posibil să fie exclus din PNL, mai ales că se afla la Bruxelles, unde a fost delegat de partid să participe la întâlnirea unei comisii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, tot atunci, că nu a existat altă soluţie decât excluderea vicepreşedintelui liberal Mircia Muntean din partid, el spunând că, prin această decizie, CNEx al PNL a ales răul cel mai mic.

"E o decizie nu neplăcută, ci dureroasă. Nu am avut altă soluţie. Am ales rău cel mai mic. O spun cu tristeţe, ca unul care-l cunosc, i-am fost - şi sper că voi fi - prieten de 20 ani. Soluţia pentru PNL nu putea fi alta. Mircia Muntean nu ne-a dat altă şansă, nici colegilor de la Hundoara, nici nouă, din conducerea centrală", a spus Antonescu despre decizia CNEx, luată prin vot secret, de a-l exclude din partid pe Muntean.

Antonescu a explicat şi motivele care au stat la baza excluderii lui Muntean din partid şi care ţin de faptul că, de peste un an, la Hunedoara există un conflict manifest, iscat după ce Muntean a pierdut alegerile pentru şefia PNL Hunedoara în favoarea lui Mircea Moloţ. Potrivit lui Antonescu, Muntean a făcut, timp de un an, declaraţii de o violenţă inacceptabilă împotriva colegilor de partid de la Hunedoara, el precizând că toate eforturile sale şi ale colegilor din conducerea centrală de a aplana acest conflict s-au soldat cu eşecuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici