Primarul liberal al Sucevei în dezacord cu Marian Munteanu pe tema consiliilor civice: Nu e normal

Primarul liberal al municipiului Suceava, Ion Lungu, nu susţine înfiinţarea unor consilii civice, aşa cum propune candidatul PNL la funcţia de primar general al Capitalei, Marian Munteanu, apreciind că o asemenea formă de organizare nu este normală.

348 afișări
Imaginea articolului Primarul liberal al Sucevei în dezacord cu Marian Munteanu pe tema consiliilor civice: Nu e normal

Primarul liberal al Sucevei în dezacord cu Marian Munteanu pe tema consiliilor civice: Nu e normal

Lungu, care şi-a depus, luni, candidatura pentru al patrulea mandat şi şi-a prezentat programul electoral, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă susţine înfiinţarea unor consilii civice, aşa cum propune candidatul PNL la funcţia de primar general al Capitalei, Marian Munteanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu găsesc normală această formă de organizare”, a răspuns primarul Sucevei, adăugând: "Eu cred că avem o Constituţie foarte clară”.

Ion Lungu a spus că lunar sau de câte ori este nevoie au loc consultări cu asociaţiile de proprietari şi cu alte structuri profesionale.

"Nu văd necesară înfiinţarea acestor structuri”, a afirmat Lungu.

Candidatul PNL la Primăria Capitale, Marian Munteanu, declara că ar vrea să înfiinţeze consilii civice pentru societatea civilă care există pe lângă cea consacrată, respectiv pentru "cei care stau departe de partide". Din aceste consilii civice ar face parte ONG – urile active care au domenii de activitate şi preocupări legate de Bucureşti.

"Bucureştiul ar putea chiar să joace un rol mai important din acest punct de vedere, să-şi extindă influenţa sau sprijinul în direcţiile interesate de toţi românii, dar în principal chestiunea care i-ar putea interesa pe bucureştenii care nu îşi realizează aceste obiective prin intermediul vehiculelor numite partide, au posibilitatea ca prin asociaţiile civice, sigur organizate civilizat, paşnic, nu vă imaginaţi că facem acolo o adunare, vine lumea să ţipe sau nu, cei care fac politică civilă, o acţiune civilă, într-adevăr civilizată, nu, le voi asigura toate condiţiile de întâlniri pe baza unor criterii normale deschise, transparente, de reprezentare", declara Munteanu într-un interviu acordat MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici