Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, amendat cu 10.000 de lei de ISC

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost amendat cu 10.000 de lei de Inspectoratul de Stat pentru Construcţii pentru că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăveşti, anunţă edilul.

574 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, amendat cu 10.000 de lei de ISC

Ciprian Ciucu, Facebook

„Ceva frumos: am fost amendat cu 10.000 de lei. Inspectoratul de Stat pentru Construcţii mi-a ars două amenzi pentru că nu am prelungit/reînnoit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăveşti”, scrie pe Facebook Ciprian Ciucu.

El precizează că fosta administraţia a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăveşti a unor blocuri cu peste 20 de etaje.

„Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanţă (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăveşti), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat. În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, deoarece procesul de autorizare a fost iniţiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aş fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizaţia de construire. Acum, am spus-o repetat: eu voi proteja interesul public, spaţiul verde, urbanismul de calitate cu toate forţele mele. Răul a fost deja făcut în multe situaţii iar în capul meu se sparg PUZ-uri şi PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe. Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine. Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea şi pe dumneavoastră de partea mea. Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puţini, ce-i drept) din cartierul Grozăveşti pentru al căror drept la urbanism de calitate lupt, nu de ieri de azi, ci de doi ani de zile”, conchide edilul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici