Progresele aşteptate pentru indepedenţa justiţiei din România, pe agenda discuţiei dintre Băsescu şi Barroso

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, la Bruxelles, cu preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, pe agenda de lucru aflându-se situaţia economică a României precum şi progresele pe care România trebuie să le facă în privinţa indepedenţei justiţiei şi măsurile anticorupţie.

98 afișări
Imaginea articolului Progresele aşteptate pentru indepedenţa justiţiei din România, pe agenda discuţiei dintre Băsescu şi Barroso

Jose Manuel Barroso, Traian Basescu (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, pe agenda discuţiilor din preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso se află situaţia din Republica Moldova şi angajamentul Uniunii Europene de a semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova.

Alte subiecte aflate pe agenda întâlnirii dintre cei doi oficiali sunt situaţia economică a României şi progresele pe care România trebuie să le mai facă cu privire la independenţa justiţiei şi implementarea măsurilor anticorupţie, care au fost deja subliniate în raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene.

O declaraţie de presă comună a celor doi oficiali este prevăzută în program, de la ora 14.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici