PSD a depus la Senat moţiunea simplă pe tema pensiilor militare

Grupul senatorial PSD+PC a depus, miercuri, moţiunea simplă cu titlul "Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români", anunţul fiind făcut de liderul grupului, Ioan Toma, după o pauză de consultări cerută de grupul său parlamentar la dezbaterea proiectului legii pensiilor.

17 afișări
Imaginea articolului PSD a depus la Senat moţiunea simplă pe tema pensiilor militare

PSD a depus la Senat moţiunea simplă pe tema pensiilor militare (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Anunţul privind depunerea moţiunii simple iniţiate de grupul PSD+PC a fost făcut la reluarea şedinţei în plen, după o pauză de consultări solicitată de preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, în urma respingerii de către plen, cu mai puţin de 50 de voturi "împotrivă", a mai multor amendamente respinse şi de Comisia pentru muncă la proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.

Printre amendamentele respinse de plen la recomandarea Comisiei pentru muncă s-a numărat şi un amendament care viza eliminarea prevederii potrivit căreia în sistemul public de pensii sunt asigurate, prin efectul legii, cadrele militare trecute în rezervă, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor ale căror raporturi de serviciu au încetat, din domeniul apărării, ordinii publice şi a siguranţei naţionale care beneficiază de ajutoare lunare, ce se asigură din bugetul de stat, în condiţiile legii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că PSD va depune două moţiuni simple, una la Senat pe tema pensiilor militare, iar cealaltă la Camera Deputaţilor pe agricultură.

Victor Ponta a precizat că moţiunea simplă pe care PSD doreşte să o depună la Senat vizează pensiile militarilor, având în vedere că social-democraţii nu sunt de acord cu "duplicitatea şi inconsecvenţa" manifestate de Guvern pe acest subiect.

Ponta a arătat că PSD se opune recalculării pensiilor militarilor, el criticând jocul politic din Guvern pe această temă.

"În primul rând, ne opunem ideii ca militarii să fie prinşi în acest joc demagogic şi strict politic din interiorul Guvernului, unde un ministru care în Guvern e de acord, când iese din Palatul Victoria nu mai e de acord, când intră înapoi la negocieri e de acord şi când iese iar nu mai e de acord", a spus Ponta.

El şi-a exprimat speranţa ca, odată cu depunerea şi dezbaterea moţiunii simple, în Senat, pe tema pensiilor militarilor, va înceta "demagogia" şi se va vedea, la vot, cine este pentru respectarea drepturilor militarilor şi cine nu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici