PSD cere expertizarea grafologică a declaraţiilor pe proprie răspundere

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea sa solicită expertizarea grafologică a declaraţiilor pe proprie răspundere semnate de votanţii din secţiile speciale.

25 afișări
Imaginea articolului PSD cere expertizarea grafologică a declaraţiilor pe proprie răspundere

PSD cere expertizarea grafologică a declaraţiilor pe proprie răspundere (Imagine: Mediafax Foto)

"Cer compararea tuturor CNP-urilor din secţiile speciale cu secţiile normale. Cer, în străinătate, compararea numărului de voturi cu numărul de declaraţii pe proprie răspundere. Declaraţiile pe proprie răspundere să fie expertizate, inclusiv grafologic, să se constate că persoanele care le-au dat sunt cele care au şi scris aceste declaraţii", a spus Duvăz.

El a precizat că renumărarea voturilor, decisă de Curtea Constituţională, ar putea fi o "perdea de fum", care să acopere de fapt frauda prin falsificarea declaraţiilor pe proprie răspundere.

"Nu vreau să riscăm să ne aflăm cumva sub o perdea de fum şi să ne trezim că, de fapt, după renumărarea voturilor nule să ni se spună: «Domnule, am făcut tot ce-am putut. Astea s-au putut număra şi cu asta basta»", a adăugat el.

Duvăz a subliniat că PSD nu a solicitat renumărarea voturilor nule, ci a reclamat dublarea ştampilei pe buletine şi anularea de voturi.

"Nu vreau să ne păcălim. Ar putea să ne trezim că ajungem că această renumărare a voturilor nule să fie o perdea de fum. În primul rând că am reclamat altceva: dublarea ştampilei şi anularea de voturi. Acest lucru nu se poate face decât prin expertiză, o expetiză tehnică complicată, ca să constate că ştampila nu s-a dat la aceaşi oră. Sau nu a fost cu aceeaşi cerneală. Este o expertiză care nu este simplă. Se poate constata prin expertiză şi, unde noi reclamăm, sunt secţiile speciale din ţară şi străinătate", a spus Duvăz.

El a arătat că, în acest moment, există o extraordinar de mare focalizare asupra renumărării voturilor nule.

"Vreau să fac câteva precizări pentru a nu aluneca într-un lucru care ne va da o impresie, până la urmă, cu totul neconcludentă privind această renumărare. În primul rând, subliniez că PSD nu renumărarea a reclamat-o, ci la voturile nule am spus că, după închiderea urnelor - şi asta este reclamaţia pe care am făcut-o către Curtea Constituţională şi BEC - după închiderea urnelor s-au anulat voturi, dublându-se semnătura în defavoarea lui Mircea Geoană", a adăugat Duvăz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici