PSD depune două moţiuni împotriva lui Oroş şi Cîţu

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că PSD a decis să depună două moţiuni simple care îi vizează pe miniştrii de la Agricultură, Adrian Oros, şi de la Finanţe, Florin Cîţu, pentru modul în care au gestionat situaţia din ultima perioadă privind finanţele statului şi exportul de cereale.

712 afișări
Imaginea articolului PSD depune două moţiuni împotriva lui Oroş şi Cîţu

PSD depune două moţiuni simple împotriva lui Oroş şi Cîţu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că decizia a fost luată împreună cu colegii săi, iar pentru că ministrul Finanţelor a mai trecut printr-o moţiune simplă la Senat, de această dată, împotriva lui, va fi depusă una la Camera Deputaţilor.

„Am hotărât, împreună cu colegii mei, că vom depune două moţiuni simple la Camera Deputaţilor şi la Senat în ceea ce îi priveşte pe domnul ministru Cîţu şi pe domnul ministru Oros. Ţinând cont de faptul că domnul ministru Cîţu a mai trecut prin această procedură, printr-o moţiune de cenzură la Senat, pentru domnia sa, de data aceasta o să depunem la Camera Deputaţilor, astfel încât să fie evident faptul că toate forţele politice în afară de PNL, nu mai doresc să aibă de-a face cu un asemenea ministru. Îl rog public pe domnul ministru Cîţu să înceteze toate minciunile din spaţiul public, nu are nicio legătură o moţiune de cenzură simplă cu nu ştiu ce site blocat de OZN-uri şi extratereştrii din creierul dânsului”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus că site-ul IMM a fost copiat de la PSD: „Îl regăsiţi în Ordonanţa de Guvern 110 din 2017”.

„La fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD pe care l-a folosit în Parlament, acelaşi lucru l-a făcut şi domnul Cîţu. Singura problemă e că l-a copiat prost. Nu a făcut o convenţie cu băncile foarte clară, ca Ministerul de Finanţe să fie decidentul celor care accesează această platformă şi aceşti bani, aici vorbim de IMM-uri, vorbim de 60% din PIB şi de 60% din angajaţii din România. Băncile vor hotărî cine va primi şi cine nu va primi acest credit. Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîţu. Domnul Cîţu primeşte pe acest site anumite documente pe care le centralizează şi le direcţionează către bănci pentru analiză”, a spus preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, acelaşi lucru putea să îl facă Poşta Română şi în felul acesta nu trebuia folosit Ministerul Finanţelor Publice pentru acest lucru.

Marcel Ciolacu a mai spus că în privinţa agriculturii se ştia foarte bine că urmează o secetă şi i-a transmis ministrului Adrian Oros o serie de întrebări, dat fiind faptul că „dezastrul este clar, este compromisă producţia agricolă de peste 50%, o recunosc şi ei”.

„I-am trimis următoarele întrebări: De ce continuă să permită exportul de cereale dacă ştie că România se va confrunta cu o penurie? Mai ales în contextul în care cel mai mare producător de grâne, respectiv Rusia, a interzis exportul. Vreau să realizaţi ce se va întâmpla cu preţul grâului sau cu preţul pâinii românilor în următoarea perioadă. Care este cantitatea de cereale pe care România a exportat-o în perioada stării de urgenţă? Ce cantitate de cereale se află în acest moment în rezerva de stat şi pentru cât timp ar ajunge populaţiei? Din informaţiile mele este aceeaşi cantitate lăsată de PSD, prevăzută în normative care ajunge pentru o lună de zile, ţinând cont de secetă şi de starea de urgenţă şi de pandemie trebuia să modifice legea şi să direcţioneze către rezervele naţionale bani care să achiziţioneze grâne”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD îl întreabă pe ministrul Agriculturii şi de ce s-au returnat banii in acciza de motorină pentru trimestrul 4 din 2019, de ce APIA nu a încheiat plata subvenţiei pe 2019 din bani europeni şi de ce Guvernul a oprit programul PSD de refacere a sistemului de irigaţii.

Ciolacu spune că prin programul PSD de refacere a sistemului de irigaţii s-a reuşit creşterea suprafeţei irigate cu aproape un milion de hectare în perioada 2016 – 2019, de la 300.000 de hectare.

De asemenea, o altă întrebare pusă de preşedintele PSD lui Adrian Oros este de ce PNL a blocat la CCR legea prin care producătorii agricoli afectaţi de secetă şi-ar fi putut amâna ratele la bănci, astfel încât să dispună de lichiditate pentru refacerea culturilor şi asigurarea hranei populaţiei.

Convins că nu îi va răspunde nici ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, nici ministrul Agriculturii, Adrian Oros, PSD a decis să depună moţiuni simple împotriva acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici