PSD depune o singură moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului, nu două

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, după BPN, că social-democraţii vor iniţia doar o moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului, nu două, aşa cum anunţaseră până acum.

21 afișări
Imaginea articolului PSD depune o singură moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului, nu două

PSD depune o singură moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului, nu două (Imagine: avid Nika/Mediafax Foto)

Ponta a explicat că PSD a renunţat să mai depună două moţiuni de cenzură, pentru fiecare din cele două legi ce vor fi asumate de Guvern, pentru că "oamenii nu ar fi înţeles foarte bine" mecanismele procedurale implicate şi nu ar mai fi ştiut "câte asumări sunt şi câte moţiuni".

El a precizat că PSD va depune la Birourile Permanente ale Camerei şi Senatului textul moţiunii, imediat după ce prim-ministrul Emil Boc îşi va angaja răspunderea.

Potrivit lui Ponta, moţiunea de cenzură ar putea fi citită în plenul reunit miercuri şi votată la începutul săptămânii viitoare.

Preşedintele PSD a menţionat că, în cazul în care această moţiune de cenzură nu va fi votată, social-democraţii vor mai iniţia una, în această sesiune, legat de Legea sistemului unitar de pensii.

Ponta a precizat, răspunzând unor întrebări, că nu va solicita ca votul la moţiune să fie cu bilele la vedere.

"Eu am încredere în parlamentarii noştri. Cine era de plecat, cine avea interese sau cine era şantajabil, a plecat. (...) Noi nu avem o problemă cu asta, poate alţii au. Cine se teme îşi ia măsuri de precauţie", a adăugat el.

Întrebat dacă există parlamentari PDL care intenţionează să vină la PSD, Ponta a răspuns evaziv.

"Suntem dispuşi să discutăm cu orice parlamentar din partidele care sustin actualul Guvern, nu neapărat pentru venirea în PSD", a spus el.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii vor depune două moţiuni de cenzură pentru că Guvernul va recurge de două ori la procedura angajării răspunderii în Parlament pentru reducerile de pensii şi de salarii.

Premierul Emil Boc îşi va asuma, luni, răspunderea în numele Guvernului, în Parlament, pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

Primul-ministru îşi va asuma răspunderea pentru proiectul de Lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi pentru proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici