PSD, PNL şi PC au discutat agenda sesiunii extraordinare, nu şi un scenariu post-moţiune

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după întâlnirea liderilor celor trei partide din opoziţie, că discuţia s-a concentrat asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.

16 afișări
Imaginea articolului PSD, PNL şi PC au discutat agenda sesiunii extraordinare, nu şi un scenariu post-moţiune

PSD, PNL şi PC au discutat agenda sesiunii extraordinare, nu şi un scenariu post-moţiune (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a spus, după întâlnirea care a avut loc la cabinetul vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu şi care a durat o oră şi jumătate, că partidele din opoziţie au stabilit o poziţie comună faţă de agenda sesiunii extraordinare.

Liderul PSD a menţionat că opoziţia va impune în sesiunea extraordinară, "alături de legile domnului Băsescu", şi cele trei ordonanţe ale Guvernului referitoare la creşterea TVA, la transferul unităţilor spitaliceşti în subordinea autorităţilor locale şi la finanţele publice locale.

"Legile pe care le vrea Băsescu sunt importante pentru Băsescu, legile pe care le punem noi în discuţie sunt importante pentru oameni - cât va fi TVA, dacă va fi micşorat pentru produsele de bază, cum facem cu spitalele, aruncate pur şi simplu ca să fie omorâte", a adăugat Ponta.

El a făcut referire şi la moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o iniţieze în sesiunea parlamentară ordinară, însă a precizat că discuţia dintre liderii opoziţiei nu a luat în calcul vreun scenariu concret post-moţiune.

"Am stabilit să încercăm să ne pregătim cât mai bine în sesiune, să putem da jos Guvernul şi să avem o poziţie comună şi soluţii faţă de criza cumplită în care guvernul Băsescu-Boc a aruncat ţara", a afirmat Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD, PNL şi PC au stabilit acţiunile care ar putea urma unei moţiuni de cenzură, preşedintele PSD a răspuns: "Vor fi şi alte probleme. Suntem două partide mari, nu acesta o fost scopul întâlnirii, să constatăm că nu mai este nicio problemă. Nici nu avem cum să gândim la fel. Nu pot să vă spun că am stabilit ce nu am stabilit".

Liderii PSD, PNL şi PC s-au întâlnit, luni, la cabinetul lui Dan Voiculescu de la Senat, pentru a se pune de acord asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.

La discuţiile care au durat o oră şi jumătate au participat Victor Ponta, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu, Relu Fenechiu, Radu Stroe, Dan Voiculescu, Bogdan Ciucă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici