PSD Prahova îl propune pe Daniel Savu drept candidat la Primăria Ploieşti. PSD Ploieşti nu îl susţine

Reprezentanţii PSD Prahova anunţă că îl propun pe senatorul Daniel Savu drept candidat la Primăria Ploieşti, însă organizaţia municipală a PSD Ploieşti afirmă că nu susţine această candidatură şi că strânge semnături pentru desemnarea altui candidat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1478 afișări
Imaginea articolului PSD Prahova îl propune pe Daniel Savu drept candidat la Primăria Ploieşti. PSD Ploieşti nu îl susţine

PSD Prahova îl propune pe Daniel Savu drept candidat la Primăria Ploieşti. PSD Ploieşti nu îl susţine (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Senatorul Daniel Savu a fost anunţat, miercuri, ca fiind candidatul pe care PSD Prahova îl susţine pentru Primăria municipiului Ploieşti, decizia fiind luată de către Biroul Judeţean al organizaţiei.

"Ieri (marţi - n.r.) BPJ-ul a avut discuţie pe tema sondajului efectuat în Ploieşti şi a ajuns la concluzia că propunerea (pentru candidatura la Primăria Ploieşti - n.r.) care va fi trimisă la Bucureşti pentru validare este domnul Daniel Savu. Nu a fost un vot pe această temă, pentru că nu aveam ce să votăm. Era doar discuţia pe tema sondajului care trebuia finalizată şi trebuia luată o decizie în acest sens: dacă mergem cu domnul Savu pentru a fi validat la Bucureşti. Aşteptăm şi noi să vedem ce zice Biroul Naţional Permanent", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

După anunţul privind candidatura lui Savu, organizaţia municipală a PSD Ploieşti a anunţat, la rândul său, printr-un comunicat de presă, că nu susţine această candidatură şi că social-democraţii ploieşteni îşi doresc un alt candidat.

"Având în vedere anunţul din cadrul şedinţei de birou extins, din data de 19.01.2016, cu privire la nominalizarea candidatului PSD pentru Primăria municipiului Ploieşti, vă informăm că Organizaţia PSD Ploieşti, în unanimitate, nu susţine această candidatură în persoana senatorului Daniel Savu! Social-democraţii ploieşteni vor susţine un candidat tânăr, competent, un lider acceptat în unanimitate, pentru calităţile sale profesionale, spirit de echipă, cu viziune solidă economică şi de dezvoltare a municipiului Ploieşti bazată pe studii şi experienţa administrativă, care să poată răspunde cu eficienţă problemelor ploieştenilor. PSD Ploieşti cere oficial preşedintelui PSD Prahova, domnului Bogdan Toader, nominalizarea unei alte persoane în conformitate cu cerinţele exprimate mai sus", se arată în documentul citat.

Totodată, PSD Ploieşti a anunţat, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, că filiala municipală strânge semnături pentru schimbarea candidatului partidului la Primăria Ploieşti.
Senatorul Daniel Savu, fost ofiţer SRI, a candidat la Primăria Ploieşti şi în anul 2008, când a pierdut alegerile în favoarea lui Andrei Volosevici, candidat la acel moment din partea PDL. Volosevici, în prezent senator PNL, candidează din nou pentru Primăria Ploieşti în vara acestui an.

PSD a câştigat alegerile locale la Ploieşti în vara anului 2012, când Iulian Bădescu a fost ales primar. Între timp, Bădescu a demisionat din funcţia de primar după ce DNA a deschis mai multe dosare penale pe numele său, el fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici