PSD şi PNL se ceartă pe subiectul energiei

Deşi par că au făcut pace în coaliţie şi s-au pus de acord pe subiectul energiei, PSD şi PNL au mutat cearta pe Facebook. După ce PSD a postat un grafic ce ilustrează creşterea preţului după liberalizare, PNL face apel la memorie: în 2018 PSD liberaliza piaţa, apoi s-a răzgândit.

234 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL se ceartă pe subiectul energiei

PSD şi PNL se ceartă pe subiectul energiei

PSD a postat pe pagina de Facebook un grafic ce ilustrează cum a crescut preţul la energie de la momentul în care piaţa era reglementată la momentul liberalizării.

„Bravo guvernării de dreapta, aţi reuşit o liberalizare excepţională a energiei! Toţi cei care trebuiau să câştige, au câştigat cât pentru zece vieţi. Aţi înfrânt România!”, scriu cei de la PSD.

În replică, PNL areage atenţia că „Cine uită trecutul e „condamnat”să îl repete”.

„Am luat act de campania negativă online, dar nu vom răspunde în aceeaşi manieră. Pentru noi, cel mai important lucru în aceste vremuri, complicate la nivel internaţional, este să asigurăm României stabilitate şi o guvernare responsabilă. Preferăm, din acest motiv, să păstrăm un dialog instituţional şi politic corect, în interiorul coaliţiei. Este modul în care gândim şi acţionăm noi, liberalii”, spun liberalii, tot pe Facebook.

În acelaşi timp, ei spun că este „necesar şi util” un recurs la memorie.

„O cronologie scurtă: În ianuarie 2018, PSD liberaliza piaţa. Ulterior, în decembrie 2018, PSD se răzgândea şi adopta celebra OUG 114, o decizie care a dezechilibrat complet piaţa. A blocat investiţiile din energie şi tot ce a „reuşit” a fost să ne facă mai dependenţi de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependenţă. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanţă care ne-a şi adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.De aceea, avem convingerea că tipul acesta de dezinformări nu au capacitatea să acopere o realizare deosebit de importantă pentru ţara noastră din domeniul energiei”, scrie PNL pe Facebook.

De asemenea, PNL acuză PSD că încearcă să se „distanţeze de efectele crizei energetice de la nivel mondial”, dar arată că liberalii nu vor intra „în niciun joc de imagine” pe acest subiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici