PSD solicită demisia Codruţei Kovesi, urmare a plecării din ţară a lui Mihail Boldea

PSD solicită demisia procurorului general, Codruţa Kovesi, pentru că instituţia condusă de aceasta a făcut posibilă situaţia plecării din ţară a deputatului Mihail Boldea.

612 afișări
Imaginea articolului PSD solicită demisia Codruţei Kovesi, urmare a plecării din ţară a lui Mihail Boldea

PSD solicită demisia Codruţei Kovesi, urmare a plecării din ţară a lui Mihail Boldea (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"PSD solicită demisia doamnei procuror general Laura Codruţa Kovesi. De ce? În instituţiile manageriate de domnia sa a fost posibilă o asemenea situaţie", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Georgică Severin.

El a precizat că PSD solicită tuturor instituţiilor implicate în această situaţie - Parchetul ICCJ, DIICOT, Parchetul Tribunalului Galaţi - să tragă concluziile şi să ajungă la consecinţele necesare, arătând că prima persoană care ar trebui să facă acest lucru este procurorul general, Codruţa Kovesi, "sub patronajul căreia s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat în această situaţie".

Severin a dat exemplu faptul că ministrul de Interne belgian a demisionat după ce un deţinut a dispărut două minute la toaletă.

Senatorul PSD a apreciat că "fie în mod conştient" nu s-a dat interdicţia de a părăsi ţara şi Mihail Boldea "a fost lăsat în mod deliberat să plece", fie este vorba despre "o gravă incompetenţă şi incoerenţă" a organelor statului.

Severin a spus că vineri a văzut toată lumea cum deputatul Boldea a anunţat că va părăsi ţara, "şi totuşi nu s-a luat nicio măsură".

Senatorul PSD Georgică Severin a criticat faptul că Parlamentul României nu a ştiut atunci când a votat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Boldea că acesta a părăsit ţara.

"Parlamentul României a votat pe 21 martie, şi-a dat acordul pentru reţinerea deputatului Boldea, fără să fie informat că subiectul a părăsit ţara", a spus Severin.

Senatorul PSD se întreabă dacă Mihail Boldea a fost lăsat să plece din ţară. "Singurul răspuns pe care l-am găsit este că ancheta a început în 2006-2007, nu pot să cred că în momentul în care domnul Boldea a fost selectat să candideze în 2008 aceste lucruri erau necunoscute pentru conducerea PDL Galaţi. Domnul Boldea a fost tentant pentru fondurile pe care le avea şi le punea la dispoziţie", a susţinut George Severin.

"Concluzia mea este că, dacă se vor dovedi, că dl. Boldea ar fi lăsat să scape, mi-aş dori să nu fie aşa, atunci este că s-a încercat să se demonstreze că în campania din 2008 de la Galaţi, PDL a folosit cu ştiinţă sau fără ştiinţă fonduri care proveneau din escrocheriile dl. Boldea", a spus Severin.

Senatorul PSD a arătat că are o "senzaţie de deja vu" în legătură cu felul în care a plecat din ţară Mihail Boldea şi modul "cum a scăpat" Omar Hayssam.

"Practic i s-a dat mână liberă să dispară lui Boldea", a mai susţinut Georgică Severin.

Deputatul Mihail Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte, miercuri, la sediul DNA Galaţi, dar şi la DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici