Boldea a părăsit România sâmbătă şi va fi dat în urmărire internaţională. A mers cu maşina în Turcia, de unde a plecat cu avionul în altă ţară

Deputatul Mihail Boldea a părăsit România, sâmbătă, într-un autoturism cu destinaţia Turcia, de unde a plecat cu avionul în altă ţară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Boldea urmează să fie dat în urmărire generală şi internaţională, anunţă, miercuri, DIICOT.

2621 afișări
Imaginea articolului Boldea a părăsit România sâmbătă şi va fi dat în urmărire internaţională. A mers cu maşina în Turcia, de unde a plecat cu avionul în altă ţară

Mihail Boldea a părăsit România sâmbătă şi va fi dat în urmărire internaţională

Potrivit procedurii, dacă procurorii DIICOT ar fi solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de percheziţie, reţinere şi arestare decât în situaţia în care anchetatorii ar fi venit cu probe noi.

Astfel, având în vedere că Boldea a părăsit România înainte de soluţionarea cerereii de aviz din partea Camerei, când încă avea imunitate parlamentară, el nu a putut fi oprit de autorităţi.

De abia în 20 martie, după ce Camera s-a pronunţat în cazul său, anchetatorii l-au dat în consemn la frontieră pe Boldea.

Consemn la frontieră înseamnă că poliţistul anunţă, în cazul în care cel vizat încearcă să părăseacă ţara, organul care a emis această măsură.

La momentul la care Boldea a plecat din România, în cazul său nu era luată nicio măsură preventivă.

Sursele au precizat penru MEDIAFAX, că Boldea a ajuns în Turcia, de unde a plecat cu un avion.

Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

"În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale", afirmă reprezentanţii DIICOT într-un comunicat de presă de miercuri.

Potrivit documentului, Boldea a părăsit teritoriul României "pe frontiera terestră" în 17 martie, cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.

DIICOT mai precizează că, după judecarea propunerii de arestare preventivă, dacă instanţa va emite mandat de arestare în lipsă pe numele lui Boldea, acesta va fi dat în urmărire generală şi internaţională.

Instanţa supremă va judeca, joi, la ora 10.00, propunerea anchetatorilor DIICOT Galaţi prin care aceştia cer judecătorilor arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.

Cererea procurorilor se va judeca în lipsa lui Boldea, iar în cazul în care ea va fii admisă, judecătorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici