Radu Stroe: Sunt pentru curăţarea listelor în concordanţă cu realităţile

Radu Stroe, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru Administraţie Publică, a declarat, luni, întrebat dacă va continua mini-recensământul, că el este pentru "curăţarea listelor în concordanţă cu realităţile" şi a arătat că încă nu ştie cum, cât şi în ce sens va face acest lucru.

198 afișări
Imaginea articolului Radu Stroe: Sunt pentru curăţarea listelor în concordanţă cu realităţile

Radu Stroe (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Vor trebui clarificate toate aceste lucruri, listele electorale, listele naţionale, listele de toate felurile. Sigur că o vom face în cadrul legal şi vă mărturisesc că eu sunt foarte preocupat de situaţia în care ne găsim", a precizat Radu Stroe, după şedinţa PNL în care a primit votul favorabil pentru nominalizarea sa la funcţia de ministru la Interne.

Întrebat dacă este de acord cu continuarea mini-recensământului el a spus: "Sunt pentru curăţarea listelor în corcondanţă cu realităţile, nu ştiu cum, cât şi în ce sens, dar cifrele care vor ieşi va trebui să concorde cu realitatea".

El a adăugat că pentru acest lucru va utiliza toate instituţiile şi funcţiile recunoscute de lege, de la primari, serviciile de informatizare de la nivel local, naţional, judeţean, până la preşedintele de bloc.

"Se va uza de toate instituţiile şi funcţiile recunoscute de lege, primarul sau serviciul de informatizare local, judeţean, la nivel naţional", a spus Radu Stroe.

Întrebat dacă ia în calcul şi folosirea asociaţiilor de proprietari, el a spus: "Se ia în calcul de la MAE până la şefii de bloc".

"Toţi oamenii cu atribuţii, preşedinţii de bloc sunt oameni recunoscuţi prin lege cu atribuţii precise, evident că toţi aceşti oameni, în măsura în care va fi necesar, vor trebui să lucreze la aceasta. E un verdict: există sau nu există", a menţionat Stroe. El a spus în glumă că pe vremuri sectoristul care avea două străzi în grijă şi cărţile de imobile urmărea fiecare om care apărea în plus, arătând că nu trebuie să se ajungă acolo, dar trebuie să se ştie exact care este populaţia României.

El a adăugat că nu vrea să facă "acele declaraţii desuete" pe care le-a făcut fostul ministru Ioan Rus.

Întrebat cum a primit propunerea de a ocupa funcţia de ministru de Interne, Stroe a spus: "Eu privesc cu speranţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici