Raportul Comisiei de învăţământ la Legea educaţiei, depus la Biroul Permanent al Senatului

Raportul Comisiei de învăţământ la proiectul Legii educaţiei naţionale a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului.

40 afișări
Imaginea articolului Raportul Comisiei de învăţământ la Legea educaţiei, depus la Biroul Permanent al Senatului

Raportul Comisiei de învăţământ la Legea educaţiei, depus la Biroul Permanent al Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Raportul are peste o mie de pagini, cu amendamente admise şi respinse de comisie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a vorbit la telefon, luni dimineaţă, înaintea şedinţei BPN, cu senatorul Ecaterina Andronescu, aceasta confirmându-i că a depus la secretariatul Biroului Permanent raportul Comisiei de învăţământ asupra Legii educaţiei.

Ponta vorbea la telefon cu Andronescu în momentul în care jurnaliştii au fost chemaţi pentru ilustraţii, înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

După ce a închis, el le-a spus celorlalţi membri ai BPN că raportul comisiei de învăţământ asupra Legii educaţiei a fost finalizat şi depus la secretariatul Senatului, astfel că acesta poate fi repartizat votului în plen de către Biroul Permanent al Senatului, care va avea loc la ora 13.00.

Înaintea BPN, Ponta s-a referit şi la modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, afirmând că reprezentarea votului din 2008 a fost "dispreţuită".

"Vom avea la Camera Deputaţilor o conducere fără nicio legătură cu votul oamenilor, cu principiile democraţiei, o conducere cu metode abuzive de acaparare a puterii", a spus el.

Cei şase senatori PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ au dezbătut Legea educaţiei, sâmbătă şi duminică, în absenţa reprezentanţilor PDL şi UDMR.

Pe parcursul unei şedinţe maraton care a durat aproape nouă ore, cei şase membri din opoziţie ai comisei au dezbătut, sâmbătă, majoritatea articolelor din proiectul de act normativ, până la articolul 331, ultimul al actului normativ.

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au finalizat, de asemenea, secţiunea "Lista definiţiilor termenilor şi a expresiilor utilizate în cuprinsul legii", ultima din proiectul de act normativ.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii educaţiei naţionale nu au aprobare să lucreze, că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului şi că articolele adoptate trebuie rediscutate.

În replică, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al comisiei, a declarat că dezbaterea Legii educaţiei în prezenţa opoziţiei este regulamentară, s-a desfăşurat în cvorum, ea precizând că raportul va fi înaintat, "ca orice raport", Biroului Permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici