Hărdău: Senatorii opoziţiei care lucrează în week-end în Comisia de învăţământ nu au aprobare

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii educaţiei naţionale nu au aprobare să lucreze, că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului şi că articolele adoptate trebuie rediscutate.

30 afișări
Imaginea articolului Hărdău: Senatorii opoziţiei care lucrează în week-end în Comisia de învăţământ nu au aprobare

Hărdău: Senatorii opoziţiei care lucrează în week-end în Comisia de învăţământ nu au aprobare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu au aprobare să lucreze. E problema lor. Ne întâlnim la Comisie marţi să vedem ce se va hotărâ", a spus Hărdău.

El a arătat că "şi data trecută" a aşteptat hotărârea Curţii Constituţionale privind ausmarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru proiectul Legii educaţiei naţionale.

"Până acum au fost mai lenţi, au avut dezvoltări mai laborioase, acum se grăbesc. E o competiţie la care nu vreau să particip. Aştept decizia CC şi în funcţie de acesta vom continua sau nu", a afirmat senatorul PDL.

El a spus că, din punct devedere regulamentar, Comisia pentru învăţământ va da un raport, "dar nu raportul PSD". "PSD-ul, chiar dacă au majoritate, nu înseamnă că fac chiar ce vor", a adăugat senatorul democrat-liberal.

Potrivit afirmaţiilor sale, Comisia va trebui să depună un raport indiferent ce hotărăşte Curtea Constituţională. "Dacă am lucrat o sută de articole în zece săptămâni nu se pot lucra o sută de articole în trei zile", a declarat preşedintele comisiei senatoriale.

"O să ne expunem şi noi punctul de vedere la comisie", a răspuns Hărdău întrebat dacă amendamentele adopte de senatorii Opoziţiei vor fi luate în considerare la întocmirea raportului.

Mihail Hărdău a subliniat că membrii coaliţiei de la guvernare membri ai Comisiei vor participa marţi la lucrările acesteia. "Este problema lor", a răspuns Hărdău, chestionat dacă şedinţele desfăşurate în absenţa sa, ca preşedinte, şi a membrilor de la Putere este regulamentară.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest caz este vorba de o competiţie fără nicio logică, decât cea a confruntării politice.

Întrebat dacă îşi va pune semnătura pe un raport adoptat doar de senatorii din opoziţie, Hărdău a răspuns negativ. "Nici vorbă. Noi, când am început dezbaterile la Legea educaţiei, am stabilit câteva reguli, că nu se votează nimic decât în prezenţa tuturor membrilor Comisiei. Se poate discuta altfel, dar de votat nu se votează decât când sunt toţi membrii Comisiei. De asemenea, s-a decis asupra principiului consensului, iar la capitolul privind învăţământul preuniversitar au rămas articole pe care trebuia să le supunem unui vot, lucru care nu s-a întâmplat", a precizat senatorul PDL.

"Nu este vorba de spre nicio dictatură a PSD în comisie. Dânşii lucrează, e problema dânşilor. Foarte bine că au hărnicie acum, într-o competiţie electorală sau politică", a spus amuzat senatorul PDL.

Mihail Hărdău a subliniat că "şedinţele comisiei se ţin marţi, miercuri şi joi, iar vineri, sâmbătă şi duminică sunt în afara Regulamentului".

El a menţionat că fiecare senator este liber să îşi organizeze cum doreşte programul, dar că din punct de veder juridic tot ce au muncit membrii Comisiei pentru învăţământ vineri, sâmbătă şi vor lucra duminică "trebuie să intre prin comisie în prezenţa tuturor membrilor comisiei, conform înţelegerii anterioare". "Altfel, niciun articol nu s-a votat. Nu se poate intra cu un raport cu articole nevotate", a ţinut să precizeze Hărdău.

Comisia pentru învăţământ dezbate, sâmbătă, proiectul Legii educaţiei naţionale, în absenţa parlamentarilor puterii.

Şedinţa, care se desfăşoară în cvorum, este condusă de vicepreşedintele comisiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

La dezbateri mai participă senatorii PNL Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu şi senatorii PSD Dănuţ Prunea, Doina Silistru şi Ioan Mang.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici