Răspunsul lui Cîţu după ce Iohannis a spus că nu va fi relaxare totală de la 1 iunie: ”Are dreptate, am şi eu dreptate”

După ce Klaus Iohannis a afirmat că 1 iunie nu va fi data pentru relaxare totală, Florin Cîţu a revenit şi a spus că „preşedintele are dreptate, dar şi eu am dreptate”. „Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate”, afirmă premierul.

3268 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Cîţu după ce Iohannis a spus că nu va fi relaxare totală de la 1 iunie: ”Are dreptate, am şi eu dreptate”

Cîţu spune că a fost o întâlnire la Comitetul Interministerial pentru revenirea României la normalitatea pe care o aşteaptă de un an, care ne dă speranţă: „Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate. Le-am spus colegilor mei să se întâlnească săptămânal, dar pot avea şedinţă extraordinară oricând şi îi încurajez să se întâlnească oricând, ca să avem pe masă soluţii pe care să le prezentăm public, să ne pregătim pentru această primă fază a revenirii la normalitate de la 1 iunie”.

Întrebat ce se va întâmpla concret de la 1 iunie, în condiţiile în care Iohannis spunea că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale”, Cîţu a răspuns: „Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim la 1 iunie 100% (la normalitate - n.r.), asta este clar. Dar vom arăta un prim pas, ce putem face când avem o rată de vaccinare de 35% şi apoi putem să discutăm şi de paşii următori”.

Cîţu a reiterat ideea că revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare.

Preşedintele Klaus Iohannis spunea că restricţiile nu vor fi relaxate automat de la 1 iunie, aceasta fiind data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare: „Să nu credem, din greşeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi”.

„1 iunie e o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greşeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei”, spunea Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici