Răspunsul lui Iohannis când a fost întrebat dacă a vorbit cu Trump despre relocarea bazelor americane din Turcia în România

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu a discutat cu Donald Trump privind relocarea de noi trupe în România, după ce preşedintele Recep Erdogan a semnalat că Turcia ar putea închide două baze americane.

3006 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Iohannis când a fost întrebat dacă a vorbit cu Trump despre relocarea bazelor americane din Turcia în România

Răspunsul lui Iohannis când a fost întrebat dacă a vorbit cu Donald Trump despre relocarea bazelor americane din Turcia în România

„Au existat diferite discuţii cu partenerul american pentru a evalua cum putem să continuăm cooperarea şi colaborarea. Însă nu s-a discutat în concret despre relocarea unor baze din alte ţări în România.Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că în cadrul discuţiilor cu omologul american, Donald Trump, cei doi nu au vorbit despre transferul trupelor americane din Turcia în România, în cazul închiderii bazelor militare americane, în contextul afirmaţiilor recente făcute de Erdogan”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Cotroceni dacă au fost discuţii cu Donald Trump în acest sens.

În urmă cu o lună, preşedintele Turciei, anunţa că Turcia ar putea închide baza de la Incirlik, care găzduieşte arme nucleare americane, ca urmare a ameninţărilor din partea SUA cu sancţiuni contra Ankarei şi a rezoluţie Senatului de la Washington prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, relatează Reuters online.

Relaţiile dintre Turcia şi NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona un sistem antiaerian rus de tip S-400 şi din cauza intervenţiei militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici