Răzvan-Horaţiu Radu, despre trimiterea României în faţa CJUE: Am atras atenţia autorităţilor privind transpunerea legii UE

MAE a atras atenţia autorităţilor de linie responsabile în vederea implementării în timp util a directivelor UE, a precizat, pentru MEDIAFAX, agentul guvernamental Răzvan-Horaţiu Radu, după ce Comisia Europeană a trimis România în faţa CJUE pentru netranspunerea Directivei privind eficienţa energetică.

586 afișări
Imaginea articolului Răzvan-Horaţiu Radu, despre trimiterea României în faţa CJUE: Am atras atenţia autorităţilor privind transpunerea legii UE

Răzvan-Horaţiu Radu, despre infringementul împotriva României: Am atras atenţia autorităţilor privind transpunerea legii UE (Imagine: Mediafax Foto / Marius Dumbraveanu)

"Decizia Comisiei de a ne trimite la Curtea în această cauză pune în umbră un efort susţinut al autorităţilor române de a duce la descreşterea numărului de acţiuni deschise împotriva României", a afirmat agentul guvernamental la CJUE, Răzvan-Horaţiu Radu, subsecretar de stat în cadrul MAE.

"MAE a atras în mod repetat atenţia autorităţilor de linie responsabile în vederea implementării în timp util a oricărei directive. De altfel, MAE rămâne ataşat ideii de sprijin a transpunerii şi implementării rapide şi depline a legislaţiei europene", a precizat Radu.

Oficialul MAE şi-a exprimat speranţa că şi Directiva privind eficienţa energetică va fi implementată "cât mai rapid" şi nu se va ajunge "să plătim sancţiuni pecuniare".

Totodată, Răzvan-Horaţiu Radu a declarat că, pe de altă parte, Comisia Europeană a clasat, miercuri, alte trei cauze privind notificarea Planului Naţional de acţiune în domeniul eficienţei energetice şi transpunerea unor directive privind siguranţa rutieră şi permisele de conducere.

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru neîndeplinirea obligaţiei de a modifica legislaţia privind deşeurile de ambalaje, potrivit unui comunicat.

"Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în dreptul său intern legislaţia revizuită a UE privind deşeurile de ambalaje", precizează Executivul de la Bruxelles.

Versiunea revizuită a Directivei privind ambalajele actualizează normele privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, în vederea reducerii impactului acestora asupra mediului.

"Statele membre au avut obligaţia de a asigura intrarea în vigoare a actelor cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformităţii cu directiva până la 30 septembrie 2013. România, care a depăşit termenul iniţial, a primit o scrisoare de punere în întârziere la 29 noiembrie 2013, urmată de un aviz motivat la 11 iulie 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la expirarea termenului, directiva încă nu a fost transpusă în legislaţia naţională. Prin urmare, Comisia a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a UE", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici