Guvernul va adopta până la 1 septembrie regulile de redeschidere a restaurantelor şi teatrelor

  • Restaurantele, cafenelele, teatrele şi cinematografele se vor redeschide la 1 septembrie
  • Ministerul Sănătăţii va colabora cu cel al Economiei şi cu ANSVSA pentru regulile de redeschidere
  • Regulile vor fi emise printr-un ordin comun al autorităţilor
1121 afișări
Imaginea articolului Guvernul va adopta până la 1 septembrie regulile de redeschidere a restaurantelor şi teatrelor

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, în deschiderea şedinţei de Guvern, că până la 1 septembrie va adopta o Hotărâre care să conţină regulile pentru redeschiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor şi cafenelelor.

Măsurile de redeschidere vor fi luate de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Ministerul Economiei şi Turismului şi ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor).

„Vom adopta în CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă) decizia care trebuie transformată în HG referitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise până la 1 septembrie, teatre, cinematografe. De asemenea va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activitatii pentru restaurante în spaţii închise, ale hotelurilor şi pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie în aşa fel încât să se poată emite ordinele comune. În privinţa activităţilor de servire a mesei în spatii închise va trebui un ordin comun, ministrii Sănătăţii, Economiei şi preşedintele ANSVSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici