REPORTAJ: De la sediul ARD a lipsit totul - şi liderii, şi informaţiile, şi entuziasmul, şi rezultatele

Ziua alegerilor la sediul ARD din Dumbrava Roşie a decurs sub semnul incertitudinii, în absenţa liderilor Alianţei, a informaţiilor şi a efervescenţei din anii anteriori, atmosfera fiind apăsătoare.

1463 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: De la sediul ARD a lipsit totul - şi liderii, şi informaţiile, şi entuziasmul, şi rezultatele

REPORTAJ: De la sediul ARD a lipsit totul - şi liderii, şi informaţiile, şi entuziasmul, şi rezultatele

"Ajunge sau nu ajunge Blaga de la Timişoara?", se întrebau îngrijoraţi membrii staff-ului de campanie. După ce s-a luptat cu nămeţii din Timiş, Vasile Blaga a ajuns cu avionul la Bucureşti în jurul orei 21.00 şi a ieşit totuşi la declaraţii, alături de Mihail Neamţu. ARD a reuşit astfel să asigure măcar prezenţa liderilor la sediul central de campanie, însă prestaţia lor nu a fost convingătoare. De la declaraţiile de la Bucureşti a lipsit însă co-preşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu, împotmolit printre nămeţi la Arad, acolo unde a candidat pentru un mandat de parlamentar. Vasile Blaga, recunoscut ca un dur al politicii, a părut de această dată nesigur, având o prestaţie neconvingătoare.

Până la ora închiderii urnelor, principala îngrijorare pe holurile sediului de campanie ARD era legată de scorul pe care alianţa urma să-l obţină la vot. Cu câteva ore înainte de anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, coordonatorul campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, şoptea un pronostic: USL - 53%, ARD - 20%, PPDD - 13% şi UDMR în jur de 5%.

Deşi veştile din ţară nu erau bune, totuşi democrat-liberalii au afişat un optimism moderat. "Cred că USL va mai scădea, nu va avea un scor zdrobitor, va avea puţin peste 50%, iar noi vom merge către 23%", încă mai spera un candidat ARD. Cei prezenţi aveau informaţii că 14% din alegătorii chestionaţi la exit-poll-uri au refuzat să spună cu cine au votat şi sperau că printre aceştia sunt mulţi votanţi ARD care s-au temut să-şi declare opţiunile. "Cred că voturile acestea vor merge către PPDD şi ARD, în ordinea aceasta", spunea Adriean Videanu.

După ora 21.00, toată lumea de la sediul de campanie s-a mutat la sediul PDL Bucureşti din Aleea Modrogan, unde se defăşoară numărătoarea paralelă.

În pofida minei optimiste pe care încercau să o afişeze la plecare, ARD-iştii păreau însă resemnaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici