REPORTAJ - La sediul USL, victorie marcată de austeritate: fără şampanie, fără susţinători, doar aplauze

Exaltarea şi exuberanţa specifice unei victorii nu au fost simţite la sediul USL, victoria la parlamentare fiind caracterizată de austeritate, întrucât au lipsit şampania şi susţinătorii, iar bucuria liderilor prezenţi a fost vădit "umbrită" de îngrijorarea de dinaintea negocierilor pentru Guvern.

758 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - La sediul USL, victorie marcată de austeritate: fără şampanie, fără susţinători, doar aplauze

REPORTAJ - La sediul USL, victorie marcată de austeritate: fără şampanie, fără susţinători, doar aplauze

Duminică, la sediul central al USL, a domnit liniştea pe aproape tot parcursul zilei. În afară de două conferinţe de presă, care nu au durat mai mult de zece minute fiecare, nimic nu a tulburat şederea jurnaliştilor, care au venit cu mare aplomb şi cu toată tehnica din dotare, pregătiţi pentru ce e mai greu.

Pe de altă parte, jurnaliştii au beneficiat de o trataţie decentă, cei care au fost acreditaţi la sediul USL beneficiind de cafea, apa plată şi minerală şi ceai la discreţie. În afară de acestea, jurnaliştii au fost serviţi cu o câte o pizza, dar şi cu pachete conţinând pui sau vită cu garnitură de orez sau cartofi şi salată de varză. Cei care ţineau post au fost serviţi cu mere sau covrigi de Buzău.

Spre seară au început să vină la sediul central şi câţiva dintre liderii USL, printre care Daniel Chiţoiu, Eugen Nicolăescu, Corneliu Dobritoiu, Mircea Diaconu, Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Radu Stroe, Eduard Hellvig.

De asemenea, înainte de ora 21.00, au venit şi Crin Antonescu, Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, care au şi susţinut o declaraţie de presă.

Unul dintre momentele amuzante ale serii a fost sosirea lui Crin Antonescu la sediul USL. Când jurnaliştii "au sărit" asupra lui, la intrarea în sediu, adresându-i pe mai multe voci întrebări, liderul PNL a evitat să dea răspunsuri pe scări, spnând că va face declaraţii imediat după ora 21.00.

"Fiţi bun... spuneţi-ne acum...", i-a replicat un jurnalist zgribulit de frig, care stăteta cu camera de filmat în spate, stârnind rumoare şi zâmbete în rândul jurnaliştilor, dar şi nedumerirea liderului PNL, care nu a înţeles de ce s-a râs în urma sa.

Crin Antonescu, Liviu Dragnea şi Daniel Constantin au privit rezultatele exit-poll-urilor fiind deja în direct la tv, imediat după anunţ ei făcând o declaraţie succintă de presă. Mesajul a conţinut un apel la calm, sugerând că evidenţa câştigării alegerilor de către USL îi impune lui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

Marele absent de la sediul USL a fost chiar Victor Ponta, liderii USL ţinând legătura cu premierul prin intermediul transmisiei în direct a lui Ponta de la Târgu Jiu.

La sediul USL nu a venit, duminică seară, niciun susţinător. De asemenea, nu s-a sărbătorit cu şampanie. Rezultatul exit-poll-urilor a fost primit de cei prezenţi în sala de şedinţe, cu aplauze.

Bucuria câştigării alegerilor parlamentare, deşi prezentă pe feţele liderilor USL, a fost vădit umbrită de gândul la viitoarele negocieri privind majoritatea parlamentară şi componenţa Executivului.

Dar gândul incertitudiinii privind desemnarea lui Ponta ca premier, de către Traian Băsescu, se întrezărea în primul rând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici