REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Reacţiile reprezentanţilor PSD din teritoriu

Reprezentanţii Partidului Social Democrat din teritoriu au comentat rezultatele alegerilor europarlamentare, pe baza sondajelor exit-poll, anunţate duminică seara, după închiderea urnelor.

2805 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Reacţiile reprezentanţilor PSD din teritoriu

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Reacţiile reprezentanţilor PSD din teritoriu (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Liderul PSD Mureş: Refacerea USL e posibilă, dar decizia este la Bucureşti

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, afirmă, după alegerile europarlamentare, că refacerea USL este posibilă, dar că "decizia este la Bucureşti", el precizând că, la nivel judeţean, social-democraţii se înţeleg "chiar bine" cu liberalii, întrucât "nu au ars punţile".

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că social-democraţii sunt "întotdeauna deschişi" ideii de refacere a USL.

"Noi suntem întotdeauna deschişi. Da, cred că ar fi posibilă o refacere a USL. Există un program naţional, gândit de USL şi în care au avut încredere alegătorii. Dar decizia e la Bucureşti. Noi, la nivel judeţean, ne înţelegem chiar bine cu liberalii. Că în alegeri am mai avut idei diferite, se mai întâmplă. Dar nu am ars punţile cu niciun partid", a declarat Gliga.

Lia-Olguţa Vasilescu crede că Antonescu ar trebui să demisioneze şi spune că ar dori refacerea USL

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedinte PSD Craiova şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, consideră că liderul liberal Crin Antonescu ar trebui să îşi dea demisia, aşa cum a promis dacă PNL nu obţine 20 % la alegerile europarlamentare, adăugând că şi-ar dori "din toată inima" refacerea USL.

Întrebată dacă se reface USL, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Şi-ar dori "din toată inima" ca acest lucru să se întâmple, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu mi-aş dori din toată inima ca USL să se refacă pentru că noi, în judeţul Dolj, până la un moment dat, când a intervenit Bucureştiul, am avut o relaţie foarte bună cu colegii de la PNL", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai spus că, în opinia sa, preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar trebui să îşi dea demisia, în condiţiile în care a promis că va face acest lucru dacă PNL nu obţine 20 la sută la alegerile europarlamentare.

"Eu sper ca USL să se refacă, dar fără Crin Antonescu, automat, care ar trebui să îşi dea demisia, pentru că a promis că îşi va da demisia dacă nu obţine 20 la sută. Este clar că nu vor obţine 20 la sută, cred că judeţul Dolj e undeva sub media pe naţional", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedinte PSD Bistriţa-Năsăud: Dacă se va supune la vot refacerea USL, sunt "pentru"

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, duminică seară, că, în condiţiile în care se va supune la vot, într-o structură politică a PSD, refacerea US, el va vota "pentru", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt un susţinător al ideii de refacere a USL. Am încercat, aici, la nivelul judeţului, să păstrez în continuare USL, a fost un proiect de succes. Formaţiunile politice care au compus USL au făcut anumite angajamente electorale faţă de oameni şi cred că ele trebuie duse la final. În condiţiile în care într-o structură politică a PSD se va supune la vot refacerea USL sunt pentru", a declarat Emil Radu Moldovan, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă vede refacerea USL "cu sau fără Crin Antonescu", Moldovan a spus: "Nu cred că e foarte important la nivel naţional un nume. Cred că ar fi important ca acest proiect să ajungă până la capăt. Analiza pe care va trebui să o facem şi noi cred că fiecare partid politic trebuie să şi-o facă. Nu vreau să comentez nici despre un partid, nici despre altul", a spus Moldovan.

El a adăugat că îşi doreşte ca PNL "să vină spre PSD".

"Eu îmi doresc ca PNL să vină şi e clar că nu poate PSD să pretindă să aibă şi preşedinte, şi premier", a spus el.

Preşedintele PSD Hunedoara: De acord cu USL, dar fără Antonescu şi fără unii lideri judeţeni PNL

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, susţine refacerea USL, însă numai în anumite condiţii - "fără Crin Antonescu şi fără unii lideri judeţeni PNL", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat, duminică noapte, corespondentului MEDIAFAX că susţine refacerea USL, însă numai în anumite condiţii.

"Sunt de acord cu refacerea USL, însă fără Crin Antonescu şi fără unii lideri judeţeni PNL", a spus Nistor.

Întrebat dacă se referă la liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, acesta a confirmat.

"Mă refer şi la liderii din judeţul Hunedoara. Dacă se reabilitează, ne putem înţelege cu ei, însă dacă acţionează în continuare aşa cum au făcut-o în ultimele două luni nu putem conlucra", a adăugat Nistor.

Preşedinte PSD Alba: Ne dorim să refacem USL în judeţ, este obiectivul nostru principal

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, a declarat că organizaţia pe care o conduce îşi doreşte refacerea USL în judeţ şi este un obiectiv principal, adăgând că nu ştie dacă acest lucru se va face cu Crin Antonescu ca preşedinte al PNL "deoarece s-a decredibilizat", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu aş putea să spun că de atunci de când s-a constituit Consiliul Judeţean Alba, când colegii liberali au bătut palma şi au refăcut Alianţa DA, eu am solicitat tot timpul să refacem USL în judeţul Alba. Bineînţeles că ne dorim să refacem USL şi este obiectivul nostru principal. Deocamdată, aşteptăm rezultatele finale ale alegerilor şi mâine putem discuta şi alte aspecte. (...). Noi suntem deschişi pentru colaborare. Sincer, cred că preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a decredibilizat foarte mult şi cred că cei din PNL, colegii lui de partid, nu mai au încredere în el. Asta e părerea mea. Nu cred că va mai avea susţinerea colegilor lui din PNL", a spus Ioan Dârzu.

Întrebat dacă este o variantă pentru refacerea USL ca PNL să fie preluat de Călin Popescu Tăricean, Dârzu a răspuns că "este o variantă credibilă".

"Da este o variantă credibilă, o variantă pe care am putea să construim împreună", a mai spus preşedintele PSD Alba.

Boşcodeală: PNL n-a făcut nimic bun că a ieşit din USL; mă aşteptam ca PSD să ia un procent foarte bun

Liderul PSD Buzău, primarul Constantin Boşcodeală, a declarat, duminică, după închiderea urnelor, că "PNL nu a făcut nimic bun că a ieşit din USL", adăugând că, personal, se aştepta ca PSD să obţină un procent foarte bun la alegerile europarlamentare

La închiderea urnelor de vot, liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat că se aştepta ca formaţiunea social-democrată să obţină peste 40 la sută, aşa cum indică exit poll-urile, şi şi-a exprimat speranţa că în judeţul Buzău va obţine peste 50 la sută din voturile celor care şi-au exprimat duminică acest drept constituţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute de PNL la alegerile europarlamentare, Boşcodeală a declarat că "PNL nu a făcut nimic bun că a ieşit din USL" în timp ce "partidele lui Băsescu au demonstrat ce pot face".

Preşedintele PSD Buzău a mai precizat că, în urma votului la alegerile europarlamentare, buzoianul Andi Cristea va ajunge în Parlamentul European.

"Eram sigur că Andi Cristea va ajunge europarlamentar. Va fi un lucru pozitiv pentru cetăţenii Buzăului pentru că va avea un birou de europarlamentar la Buzău şi va fi bine pentru cei care vor dori să acceseze prin proiecte fondurile europene", a declarat Constantin Boşcodeală.

Andi Cristea are 33 de ani şi a fost propus pentru un post de europarlamentar de TSD Buzău. El a ocupat pentru o perioadă un post de consilier în Parlamentul European şi are experienţă în domeniul relaţiilor internaţionale şi al diplomaţiei parlamentare. De asemenea, Cristea a lucrat în cadrul Ministerului de Externe.

Nechifor: Este cel mai mare scor obţinut de PSD; ne obligă să dăm viitorul preşedinte al României

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll pentru alegerile europarlamentare, că PSD a obţinut cel mai mare scor, care obligă acest partid să dea viitorul preşedinte al României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nechifor a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost o campanie electorală grea, dar interesantă, iar Alianţa PSD-UNPR-PC şi-a stabilit ţinta şi parcursul de campanie şi au fost reuşite pas cu pas.

"Sperăm ca votul din această zi să ajute România în parcursul european", a spus liderul PSD Suceava.

El a subliniat că scorul electoral este cel mai mareobţinut de PSD în istoria sa.

"E cel mai mare scor istoric al PSD. Obligaţia cea mai mare este să dăm viitorul preşedinte al României", a spus Nechifor.

Potrivit rezultatelor exit-poll difuzate de mai multe televiziuni la inchiderea urnelor, Alinaţa PSD-UNPR-PC a obţinut peste 40 la sută din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată la mare distanţă de către liberali, care au obţinut sub 15 la sută.

PSD Covasna: A fost mişcarea lui Antonescu de a ieşi din USL, iar PNL a fost sancţionat de electorat

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, se pronunţă pentru refacerea USL, spunând că "a fost mişcarea lui Antonescu" de a ieşi din alianţă, fapt pentru care "PNL a fost clar sancţionat de electorat", dar este de văzut "cât îşi asumă din această greşeală" liderul liberal.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX că rezultatele exit-poll-urilor la alegerile europarlamentare arată că PSD nu numai că şi-a îndeplinit obiectivul, dar l-a şi depăşit, iar PNL, PDL şi PMP au obţinut rezultate mai slabe decât şi-au propus.

"PNL a fost clar sancţionat de electorat pentru ieşirea din USL. PNL, PDL şi PMP au obţinut un rezultat mult mai slab decât cel la care s-au aşteptat. Dacă PNL în continuare va merge cu PDL şi PMP riscă să ajungă la 7 la sută", a spus preşedintele PSD Covasna.

Totodată, Grama a menţionat că reprezentanţii PSD sunt pentru refacerea USL.

"Noi, cei de la PSD, suntem pentru refacerea USL, dar a fost mişcarea lui Antonescu de a ieşi din această alianţă, iar acum să vedem cât îşi asumă din această greşeală", a spus preşedintele PSD Covasna.

Liderul PSD Cluj: Nu am nicio problemă cu refacerea USL, colaborăm bine cu colegii liberali

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, susţine că nu are "nicio problemă" cu refacerea USL, în condiţiile în care social-democraţii au o colaborare "bună" cu PNL în Consiliul Judeţean Cluj şi în Consiliul Local Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am avut o relaţie bună cu PNL în ultimii doi ani, în judeţul Cluj, la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, la nivelul Consiliului Local Cluj-Napoca, şi aş vrea să colaborăm în continuare. Decizia refacerii USL nu ne aparţine, însă, nouă, ci celor de la Bucureşti. Să vedem ce se va decide. Eu nu am nicio problemă cu refacerea USL", a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Liderul PSD Timiş către liberalul Nicolae Robu: Lae,vino alături de noi, sunt pregătit să tai viţelul

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, i-a transmis primarului Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, să revină alături de PSD şi să refacă împreună USL, spunându-i că îl aşteaptă pe Lae, "fiul rătăcitor" să se întoarcă acasă, adăugând: "Sunt pregătit să tai mâine viţelul (...)Părinţii trebuie să ierte mereu".

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, a declarat, duminică seară, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor pentru alegerile europarlamentare, că, "în calitate de preşedinte al judeţului" (n.r. - Titu Bojin este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş - n.r.) îl aşteaptă pe "fiul rătăcitor" să se întoarcă acasă, făcând referire la preşedintele PNL, Nicolae Robu, şi la refacerea USL, el fiind însă refuzat de către edilul Timişoarei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În calitate de preşedinte al judeţului, şi ca om mai în vârstă ca domnul Robu (Nicolae Robu - n.r.) sunt pregătit să tai mâine viţelul. Îl aştept mâine acasă pe fiul rătăcitor, părinţii trebuie să ierte mereu şi să-i ajute chiar şi pe cei care au luat-o razna, îl aştept pe Lae ( Nicolae Robu - n.r.) să revină, locul lui este alături de noi", a declarat Bojin.

În replică, preşedintele PNL, Nicolae Robu i-a recomandat lui Bojin, prin intermediul unui comunicat de presă transmis duminică seară, să citească legislaţia şi că "USL nu mai există de mult timp".

"Îi recomand domnului Titu Bojin să-şi facă timp să citească legislaţia pentru a înţelege măcar după doi ani de mandat că nu este «preşedintele judeţului», ci preşedintele Consiliului Judeţean, ceea ce înseamnă cu totul şi cu totul altceva. Transmit PSD un mesaj fără echivoc: USL nu mai există de mult timp şi nu va mai exista niciodată, cel puţin cu mine implicat, dar sunt convins că nici cu alţi colegi", a precizat Nicolae Robu.

PNL a obţinut, potrivit exit-poll-urilor, sub 15 % din voturi.

Crin Antonescu a declarat, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Antonescu nu a comentat estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate şi la noapte şi făcând apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să fie vigilenţi.

Premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi fostul şef al statului Ion Iliescu au comentat exit-poll-urile la europarlamentare, apreciind scorul PSD şi susţinând că cetăţenii "au taxat greşeala PNL de a ieşi din USL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici