Roberta Anastase despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Nu există această structură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat, referindu-se la reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, că "această structură nu există" şi că pe lângă instituţiile europene există sute de ONG-uri care nu au nicio relevanţă în documentele oficiale ale Uniunii Europene.

475 afișări
Imaginea articolului Roberta Anastase despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Nu există această structură

Roberta Anastase despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Nu există această structură (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Roberta Anastase a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că, în calitate de fost europarlamentar, cunoaşte faptul că în jurul Parlamentului European, dar şi al altor instituţii ale Uniunii Europene există sute de ONG-uri, însă acestea nu au relevanţă în documentele oficiale ale acestor instituţii.

"ONG-urile care sunt în jurul Parlamentului European nu au niciun fel de relevanţă într-un raport oficial al Parlamentului European sau al altor instituţii europene. Raportarea instituţiilor europene în calitate oficială cu reprezentanţii administraţiei locale se referă la acele unităţi administrativ-teritoriale legale şi în cazul nostru ne referim la judeţe, la municipii şi la oraşe", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Roberta Anastase a catalogat evenimentele legate de deschiderea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles drept o "situaţie nefericită".

Întrebată dacă ar fi dispusă să se întâlnească cu reprezentanţii Biroului în cazul în care ar primi o invitaţie în acest sens, Roberta Anastase a răspuns că această structură "nu există" şi că este dispusă să aibă discuţii doar cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale.

"Sunt dispusă să mă întâlnesc cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cu preşedinţi de Consilii Judeţene, cu primari, cu parlamentari. Nu există această structură. Din punct de vedere juridic, relaţionarea se face numai cu unităţile administrativ-teritoriale. În rest, că vor să facă un ONG nu ştiu ce lideri politici sau nu, e problema lor", a mai afirmat Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici