România, interesată de crearea unui hub pentru produse agricole româneşti în Iordania

România este interesată de crearea unui hub pentru produse agricole româneşti în zona portului Aqaba, anunţă Guvernul după ce premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal El-Fayez.

248 afișări
Imaginea articolului România, interesată de crearea unui hub pentru produse agricole româneşti în Iordania

Sursa foto: Guvernul României

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal El-Fayez. Cu acest prilej, au fost discutate oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domenii precum economie, comerţ, agricultură, educaţie sau apărare. Înalţii oficiali au subliniat importanţa rolului jucat de ambele ţări în regiune. În cadrul dialogului, au fost analizate consecinţele agresiunii militare ruse în Ucraina, atât din perspectiva securităţii, cât şi în ceea ce priveşte afectarea funcţionării lanţurilor de aprovizionare”, arată Executivul.

Potrivit sursei citate, Ciucă a prezentat detalii privind asigurarea tranzitului cerealelor din Ucraina şi implicarea ţării noastre „în asigurarea securităţii alimentare a ţărilor în care producţia agricolă ucraineană este esenţială”.

„Totodată, prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis interesul ţării noastre pentru crearea unui hub pentru produse agricole româneşti în zona portului Aqaba şi disponibilitatea României de a utiliza mai mult îngrăşământ agricol produs în Iordania. Premierul României a prezentat oportunităţile pe care România le poate oferi investitorilor iordanieni şi din perspectiva relaţiei cu Uniunea Europeană. Subliniind nevoia de stabilitate în zona Orientului Mijlociu şi a Nordului Africii, premierul a apreciat rolul jucat de Iordania, arătând că România încurajează dialogul în regiune şi din perspectiva relaţiilor bune pe care ţara noastră le are atât cu Israelul, cât şi cu Palestina. Premierul a transmis, de asemenea, mulţumiri pentru sprijinul acordat de Iordania în repatrierea cetăţenilor români din Sudan”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
el fayez,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici