Ron DeSantis a demis un procuror acuzat de neglijenţă /Procurorul denunţă "pierderea democraţiei"

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din SUA, a decis demiterea unui procuror statal, Monique Worrell, membră a Partidului Democrat, din cauza neglijenţei, dar aceasta a denunţat "pierderea democraţiei".

319 afișări
Imaginea articolului Ron DeSantis a demis un procuror acuzat de neglijenţă /Procurorul denunţă "pierderea democraţiei"

"Florida este un stat al legii şi ordinii, iar acest lucru înseamnă că le oferim susţinere oamenilor în uniformă, care ne protejează. Acest lucru înseamnă că avem politici puternice de tragere la răspundere a infractorilor. Procurorii au datoria de a aplica legea. Agenda politică a cuiva nu poate înşela respectarea acestei obligaţii solemne. Refuzul de a aplica legile în Florida generează pericole pentru comunităţile noastre şi îi transformă în victime pe locuitorii Floridei", a afirmat Ron DeSantis, citat de publicaţia The Hill.

Modul în care procurorul Monique Worrell "a aplicat justiţia penală în Circuitul 9 a fost viciat în mod clar şi fundamental, reprezentând neglijenţă în serviciu şi incompetenţă. Anunţ astăzi suspendarea procurorului statal Monique Worrell, din Circuitul Judiciar 9, cu efect imediat. Îl numesc pe judecătorul Andrew Bain pentru a prelua funcţia de procuror în această jurisdicţie", a acuzat guvernatorul statului Florida.

Monique Worrell, membră a Partidului Democrat, a fost aleasă în funcţia de procuror de stat în Circuitul Judiciar 9 din Florida în anul 2020 şi vrea să candideze pentru un nou mandat în 2024.

Procurorul Monique Worrell a denunţat imediat decizia guvernatorului Ron DeSantis, pe care l-a catalogat drept un "dictator slab". "Dacă este să plângem pentru ceva astăzi, este pentru pierderea democraţiei. Eu sunt procurorul de stat ales în Circuitul Judiciar 9 şi nimic din ceea ce face un dictator slab nu poate schimba acest lucru. Este revoltător", a acuzat procurorul Monique Worrell.

Procurorul general al statului Florida, Ashley Moody, membru al Partidului Republican, s-a referit la cazul a doi agenţi de poliţie răniţi prin împuşcare acum câteva zile în comitatul Orlando, argumentând că procurorul Monique Worrell nu şi-a făcut datoria. Moody a afirmat că autorul atacului armat, împuşcat mortal în schimburi de focuri cu poliţia, ar fi trebuit să fie în arest preventiv pentru presupusa violare a unei fetiţe, dar procurorul Worrell îl lăsase în libertate.

Ron DeSantis se clasează pe locul al doilea în preferinţele electorale, după fostul preşedinte Donald Trump, în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici