Ruşanu: PSD va pierde preşedinţia Senatului, dar nici Blaga, nici Berceanu nu vor ocupa funcţia

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că PSD va pierde sigur funcţia de preşedinte al Senatului, dar că nici Vasile Blaga, nici Radu Berceanu nu vor ocupa funcţia.

374 afișări
Imaginea articolului Ruşanu: PSD va pierde preşedinţia Senatului, dar nici Blaga, nici Berceanu nu vor ocupa funcţia

Ruşanu: PSD va pierde preşedinţia Senatului, dar nici Blaga, nici Berceanu nu vor ocupa funcţia (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

Dan Radu Ruşanu a spus că nu l-a luat prin surprindere faptul că PSD doreşte înlocuirea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană.

"Domnul Geoană, din păcate, de-o perioadă încoace avea o agendă proprie. Nu înţelegea că trebuie să respecte agenda unui partid. Poate că nu a înţeles că postul acela este al partidului", a declarat el.

Ruşanu a afirmat că acest scandal afectează mai mult USL şi mai puţin PNL, dar că liberalii înţeleg să respecte decizia aliaţilor.

"Nu putem spune că nu ne afectează acest lucru, ne va afecta ca partid poate mai puţin, ca alianţă mai mult. Asta este viaţa. Mergem înainte. Este o hotărâre internă a PSD, iar noi, ca aliaţi ai PSD, vom respecta hotărârea pe care ei o iau la nivelul conducerii lor. În mod cert, PSD va pierde această funcţie, pentru că nu avem majoritate în Senat ca să putem impune un alt om de la PSD, deşi, prin rezoluţia CC din 2005, postul revine partidului căruia i s-a acordat la începutul mandatului. Aşa spune acolo, numai că PDL respectă hotărârile CC doar când este în avantajul său", a spus Ruşanu.

Întrebat pe cine crede că va susţine PDL să ocupe funcţia de preşedinte al Senatului, Ruşanu a spus că nici într-un caz pe Blaga sau Berceanu.

"Vă pot spune în mod cert că nici Vasile Blaga, nici Radu Berceanu nu vor fi preşedinţi ai Senatului. Vom vedea în perspectivă, dar în mod cert nu va fi niciunul dintre ei", a declarat el.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Vasile Blaga şi Radu Berceanu sunt "poate cei mai buni candidaţi" ai PDL pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în eventualitatea eliberării acesteia.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.

Statutul PSD prevede că hotărârile Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală pot fi contestate doar la Congres, singura cale de atac pe care o are Mircea Geoană, în eventualitatea unei sancţiuni a comisiei, la şedinţa care va avea loc duminică.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD, sesizată de preşedintele PSD, Victor Ponta, în legătură cu posibile încălcări ale Statutului de către Mircea Geoană, este formată din nouă membri aleşi direct de Congres, la lucrări participând şi câte un reprezentant al fiecărei filiale judeţene. De altfel, majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD au anunţat că susţin decizia BPN de înlocuire a lui Geoană de la şefia Senatului şi că acesta trebuie sancţionat pentru că nu a respectat această hotărâre.

Potrivit Statutului PSD, Comisia de integritate poate fi sesizată şi de organele de conducere ale partidului în legătură cu abateri grave de la Statut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici