Salariul de la Eximbank al cumnatului lui Geoană, subiect de dispută între liderul PSD şi Antonescu

Salariul de peste 20.000 de euro pe lună al cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, în calitate de director Eximbank, a devenit subiect de dispută în dezbaterea de final de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, între liderul social-democrat şi omologul său liberal Crin Antonescu.

68 afișări
Imaginea articolului Salariul de la Eximbank al cumnatului lui Geoană, subiect de dispută între liderul PSD şi Antonescu

Salariul de la Eximbank al cumnatului lui Geoană, subiect de dispută între liderul PSD şi Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

Salariul de peste 20.000 de euro pe lună al cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, în calitate de director Eximbank, a devenit subiect de dispută în dezbaterea de final de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, între liderul social-democrat şi omologul său liberal Crin Antonescu.

Subiectul a fost deschis de candidatul liberal, preşedintele partidului, Crin Antonescu. Invocând întâlnirile pe care Geoană le-a avut în campanie cu oameni nemulţumiţi de veniturile insuficiente, acesta l-a întrebat pe liderul şi candidatul social-democrat Mircea Geoană dacă ştie care este salariul cumnatului său, Ionuţ Costea, numit la conducerea Eximbank în perioada în care PSD, condus de Geoană, se afla la guvernare într-o alianţă cu Partidul Democrat Liberal.

Geoană a evitat răspunsul, preferând ca, în locul acestuia, să-i adreseze lui Antonescu o întrebare. Geoană a dorit să ştie ce anume i-a determinat pe Antonescu şi pe liberali să intre într-o alianţă parlamentară cu toate celelelate formaţiuni politice din Legislativ pentru a demite guvernul minoritar PDL, în octombrie.

Nemulţumit de întrebarea-răspuns a lui Geoană, Antonescu a revenit la tema salariului lui Ionuţ Costea şi a spus că acesta încasează, lunar, 20.760 de euro, reprezentând "aproximativ 900 de milioane de lei (vechi, n.r.)".

"Salariul cumnatului dumneavoastră, numit în timp ce dumneavoastră guvernaţi, la Eximbank, este de 20.760 de euro pe lună, fără sporuri, care înseamnă aproape 900 de milioane de lei", a spus liderul liberal.

"Cred că aţi uitat că vine dintr-o bancă privată, în care erau salarii mai mari ca într-o bancă de stat", a răspuns Geoană.

Crin Atonescu a spus că nu pune problema dacă este mare sau mic salariul, ci că această sumă înseamnă pe lună vreo 250 de pensii ale domnului Galbenu (un pensionar despre care Mircea Geoană a vorbit în campania electorală, n.r.), vreo 80 de salarii de profesor.

"Singura problemă nu este că un director de bancă nu are aceleaşi câştiguri ca un pensionar, problema este că aceşti oameni au avut ghinion în viaţă că nu sunt cumnaţii dumneavoastră", a mai spus Crin Antonescu.

Geoană a răspuns, precizând că "întotdeauna a crezut în competenţă şi în bună credinţă".

"Din păcate, sloganul cu care v-aţi înrolat în această campanie, revoluţia bunului-simţ, pare să nu vă caracterizeze. Nu am atacat familia dumneavoastră", a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a dorit să ştie de la Crin Antonescu ce motive l-au determinat să accepte să intre într-o coaliţie conjuncturală, acum aproape două luni de zile, cu PSD şi UDMR, pentru a susţine un premier, în condiţiile în care preşedintele nu accepta regula de aur a democraţiei.

Crin Antonescu a spus că sunt foarte multe momente când trebuie să faci compromisuri sau alianţe, dar raţiunea pentru care faci aceste lucruri este ceea ce consideri a fi un bine public.

"Un Guvern Klaus Iohannis ar fi fost la momentul acela şi va fi şi după 6 decembrie un bine public şi vă mulţumesc că aţi înţeles să cooperaţi", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici