Confruntarea preşedinţilor: Băsescu, Geoană şi Antonescu, faţă în faţă - live text

Mult-negociata confruntare între principalii trei candidaţi la preşedinţia României s-a încheiat în jurul orei 21.20, fără să scoată în evidenţă un câştigător clar. Pe lângă promisiuni, acuze şi fragmente de programe electorale, s-au desprins cel putin câteva elemente de culoare: Crin Antonescu l-a desemnat ca model de urmat pe Tudor Chirilă, Mircea Geoană a spus că cea mai bună faptă a sa este că nu şi-a dat soacra afara din casă, iar Traian Băsescu s-a dat pe sine ca exemplu de model prezidenţial.

137 afișări
Imaginea articolului Confruntarea preşedinţilor: Băsescu, Geoană şi Antonescu, faţă în faţă - live text

Confruntarea preşedinţilor: Băsescu, Geoană şi Antonescu, faţă în faţă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Mesajele candidaţilor pentru electorat:

Băsescu: Sunt un om care iubeşte poporul. Sunt un om care este mândru de însemnele naţionale. Sunt un om care îşi propune obiective înalte şi întotdeauna încearcă să le ajungă. Întotdeauna idealurile poporului român vor fi şi ale mele. Întotdeauna îi voi reprezenta pe români în faţa oricărei instituţii, fie ea şi Parlamentul României. Întotdeauna voi miza pe majoritatea adevărată. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Geoană: Voi fi preşedintele care îi va uni pe români. Nici domnul Antonescu, nici domnul Băsescu nu sunt duşmanii mei. Ca un semn de respect, daţi-mi voie să-i ofer doamnei Băsescu şi soţiei domnului Antonescu câte un buchet de flori. Mult succes domnule Antonescu, mult succes domnule Băsescu.

Antonescu: Voi vorbi foarte simplu: veniţi la vot pe 22 noiembrie ca să trec de Mircea Geoană şi pe 6 decembrie de Traian Băsescu. Am multe defecte: mă enervez uşor. M-am arătat atât cât am putut cum sunt. Doamne ajută!


Discuţii despre cea mai frumoasă faptă pe care au făcut-o în viaţa lor:

Geoană: După câte s-au spus despre o femeie de 74 de ani, profesor universitar, mamă a doi copii şi care a crescut 7 copii orfani şi i-a dus la facultate... cred că cea mai frumoasă faptă din viaţa mea este că n-am dat-o pe soacră-mea afară din casă.

Antonescu: N-am părăsit pe nimeni cu care am plecat împreună, nici în viaţa personală, nici în politică.

Băsescu: Mi-a plăcut să botez un ţigan, un om căruia i-a luat apa casa. Am avut un secund, Ionescu, care a devenit mai apoi comandant. A murit, fiind căsătorit cu o musulmană, iar copilul lor a trăit în religie musulmană. A venit mama musulmană la mine şi la soţia mea şi ne-a spus: "Aş vrea să botezaţi copilul pentru că ceea ce-mi doresc este ca Oana să meargă la mormântul tatălui ei". Şi cred că cea mai frumoasă faptă a fost că am creştinat un copil musulman.


Discuţii despre modelul prezidenţial:

Băsescu: Atribuţiunile constituţionale ale preşedintelui trebuie să rămână aşa cum sunt. Ce trebuie modificat în Constituţie este legat de un proces de revizuire a relaţiilor între instituţii. Constituţia trebuie să clarifice şi articolele care, în substanţa lor, sunt bune. De exemplu, Constituţia nu obligă partidele să dea un vot pentru un guvern propus. Din acest motiv nu avem un guvern.
De asemenea, CSM trebuie să devină un organism în care societatea civilă să aibă un mult mai larg acces.

Geoană: Am să fac să funcţioneze instituţiile statului şi nu să modific Constituţia.

Antonescu: Constituţie avem, ne mai trebuie preşedinte.


Discuţii despre criza economică:

Antonescu: Nu putem ieşi decât prin încrederea în ceea ce înseamnă economia reală. Prima măsură este abrogarea impozitului forfetar, o aberaţie care a distrus IMM-urile. De asemenea, relaxarea fiscală, reducerea TVA, descentralizare, debirocratizare, reducerea numărului de ministere care sunt sinecuri pentru partidele politice.

Băsescu: Economia va trece pe creştere economică. Reducerea fiscalităţii nu este în acordul cu Fondul Monetar Internaţional. Avem obligaţia să menţinem parametrii economici: cota unică şi TVA

Geoană: Obiectivul meu este un obiectiv anticriză autentic. Noul guvern să repornească creditarea pentru sistemul privat. Va trebui să înţelegem că acest tip de laissez-faire economic nu îşi mai are locul. Poate în jurul CEC-ului vom recupera o parte din sistemul bancar.

Băsescu: Domnul Geoană şi domnul Antonescu au declarat că respectă acordul cu FMI. Domnul Antonescu vorbeşte de reducerea TVA şi cota unică, domnul Geoană vorbeşte de subvenţionarea dobânzii. De unde bani?"

Antonescu: Nu m-am angajat niciodată să respect ce dumneavoastră şi domnul Geoană aţi încheiat, prin care lăsaţi românilor moştenire o imensă datorie. Nu am semnat în Parlament decât un document prin care lăsăm Guvernul să aprobe un buget ca să respectăm deficitul.

Geoană: Lăsaţi-mă pe mine!Lăsaţi-mă pe mine! Am o cifră!

Antonescu: Spuneţi toate cifrele din lume!

Geoană: Deficitul bugetar ar ajunge la 14%.

Băsescu către Antonescu: Vă informez că aţi votat în Parlament acordul cu Fondul. Ah, nu eraţi acolo.


Discuţii despre Guvern:

Geoană: Nu ascund o preferinţă pentru o alianţă cu PNL. O majoritate cu PNL, un Guvern solid, competent.

Antonescu: Omul pe care l-am adus în discuţia publică şi va fi premier este primarul Sibiului Klaus Iohannis. Formula guvernamentală o voi discuta după alegeri.

Băsescu: Două condiţii trebuie să respecte viitorul guvern, însă una este obligatorie: să nu fie rezultatul unei înţelegeri făcută la Grivco, cu Voiculescu în capul mesei, cu Iliescu în dreapta lui, cu Hrebenciuc în stânga şi cu Vanghelie pe la uşi.

Geoană: Candidaţi cumva în sectorul 5 şi vă bateţi cu Vanghelie? O să puteţi peste două săptămâni să candidaţi cu domnul Iliescu şi cu domnul Constantinescu, ca foşti preşedinţi.

Băsescu: Primul-ministru trebuie să fie un om onest, neafectat de controlul lui Vântu, să nu ceară consultaţii la telefon de genul: Pot să? Am voie să?

Geoană: Ascultaţi telefoanele? Sau vă dă doamna Udrea listingul?

Băsescu: Am vrut să vorbesc cu dumneavoastră. V-am căutat două ore. Eraţi cu Vântu.

Antonescu: Eu am văzut lângă domnul Băsescu pe doamna Udrea, pe domnul Boc, iar la domnul Geoană pe domnul Hrebenciuc, pe domnul Vanghelie. Eu am propus în discuţia publică un om ca Klaus Iohannis.


Discuţii pe tema Agriculturii:

Băsescu: Câteva priorităţi: depozite regionale pentru agricultori, ca să nu mai stea cu produsele pe marginea drumului, fie că sunt pepeni la Dăbuleni sau roşii din altă parte. Avem nevoie de un sistem de valorificare a producţiei agricole în mediul rural.

Geoană: România poate produce produse agroalimentare pentru 80 de milioane de oameni. Prima grijă este să asigurăm subvenţii pentru agricultori. Trebuie instaurat un sistem de colectare, de depozitare şi să eliminăm samsarii. Lanţurile de supermarketuri strivesc micii producători.

Antonescu: Domnule Geoană, daţi-mi voie să fiu interactiv. Şi la dumneavoastră în Dăbuleni se produc nişte lucruri. Aţi înaintat o moţiune de cenzură contra Guvernului Tăriceanu că nu dă bani, subvenţii la agricultură. În 2008 aţi alocat cei mai puţini bani pentru Agricultură.


Discuţii pe tema Sănătăţii:

Antonescu:
Avem trei probleme mari: problema banilor - putem merge până la 6% din PIB; problema profesioniştilor - să nu facem din victimele reducerii bugetare; problema siguranţei pacienţilor - să devină un drept, nu o şansă, nu o loterie.

Băsescu: Sistemul de sănătate trebuie să-şi crească resursa financiară din asigurări private; trebuie îmbunătăţit managementul şi trebuie să descentraizăm sistemul.

Geoană: Vestea tristă este că avem cea mai redusă şansă de viaţă la femei şi bărbaţi din Europa. Infrastructura medicală este insuficientă. Cred că va trebui să găsim formule de stimulare şi pachete pentru tinerii medici ca să se stabilească şi în mediul rural. Trebuie să continuăm investiţiile pentru crearea de spitale moderne. Cred că lecţia cu pandemia şi gripa porcină, cred că va trebui să facem crearea unei companii de medicamente naţionale. Să producem medicamente mai ieftine pentru tot românul.


Discuţii pe teme de politică externă:

Geoană: În acest an lumea se reaşează. România pare să fie mai vulnerabilă şi periferică în lume. Nu cred că putem alege axe şi să creăm aliaţi de 2 categorii. Nu trebuie să folosim politica externă ca un prilej pentru a face fotografii cu Obama şi Medvedev, ci pentru a aduce investiţii

Antonescu: Avem nevoie de un plus de personalitate pentru a avea un cuvânt de spus la NATO. Preşedintele trebuie să realizeze un consens, eu n-am să iau niciodată o decizie majoră fără să consult partidele politice, opinia publică.

Băsescu: Cinci parteneriate s-au realizat în mandatul meu, sinergia Mării Negre, Nabucco. Le-am promis românilor modificare legii cetăţeniei, s-a făcut. Le-am promis mai multe consulate, s-au făcut. Cineva spunea că suntem izolaţi. Am făcut 196 de vizite şi primiri de şefi de stat. 122 de întâlniri bilaterale în România şi în afară. Negocieri cu 25 de state pentru intrarea în UE. Şi este pentru prima dată când în ultimii 20 de ani un preşedinte rus a venit în România. A fost în mandatul meu.


Modelele celor trei candidaţi:

Băsescu - Soţia,

Geoană - Părintele Daniel,

Antonescu - Tudor Chirilă.


Discuţii pe tema Educaţiei:

Antonescu: Amândoi, atât domnul Băsescu, cât şi domnul Geoană au afirmat că regretă legea prin care salariile erau mărite cu 50%. Aţi fost informaţi în timp util în legătură cu imposibilitatea financiară a aplicării legii. Domnul Geoană a spus la fel, ba mai mult a dezinformat, nu a spus adevărul, arătând că domnul Vosganian l-a dezinformat. Există documente, că despre asta vorbim. Aţi fost informaţi amândoi şi de către BNR şi de ministrul Finanţelor şi de către primul-ministru, în mod expres, în legătură cu imposibilitatea financiară, bugetară a aplicării legii.

Băsescu: Prioritatea majoră este nevoia de reformare a sistemului de educaţie. Trebuie să trecem de la sistemul pe memorare la sistemul pe competenţe, trebuie să trecem la descentralizarea şcolii. Conform Pactului, şcoala trebuie să aparţină comunităţii: directorii şcolii trebuie aleşi prin concurs, în consiliul şcolii ar trebui să fie compus dintr-o treime de dascăli, o treime de părinţi şi o treime din administraţia locală. Finanţarea trebuie să urmărească elevul, şcolile cu o reputaţie bună trebuie să primească mai mulţi bani, şcolile cu o reputaţie proastă trebuie să primească mai puţin bani.

Geoană: România este o ţară profund inegală la educaţie. Coeficientul perfomanţelor este ultimul din Europa. 40% din familii nu au bani de rechizite. Avem nevoie de un program prin care să se investească într-un mod de a învăţa în aşa fel încât absolvenţii să îşi găsească un loc de muncă.


Discuţii despre reforma statului:

Geoană: De 20 de ani reformăm şi reformăm. Numai Legea Educaţiei a fost modificată de 114 ori. A lipsit o dezbatere despre modelul de societate şi despre modelul de capitalism. Am modificat mereu forma fără să ne gândim la fond. Rolul meu ca preşedinte este să asigur că avem un consens naţional şi abia după aceea vom face a treia generaţie de reformă în această ţară.

Antonescu: "România nu a reuşit prin forţele sale nicio reformă. Integrarea în NATO, în UE au fost realizate sub privirile acestora. Eşecul reformelor a fost mascat şi transmis. Ereditatea reformelor eşuate este cruntă. Este necesar să avem un preşedinte care să aibă forţă. Trebuie să fie un om care să simtă, care să simtă că toţi români sunt compatrioţii lui".

Băsescu: Preşedintele României trebuie să fie catalizatorul procesului de reformare şi nu să-l însoţească discret. Imediat după eşecul procesului de suspendare din 2007, din mai 2007, m-am dus în faţa Parlamentului şi am vorbit de nevoia reformării statului român începând cu clasa politică. Spuneam că avem nevoie de vot uninominal, de Parlament unicameral şi mai puţini parlamentari. Nu putem tăia agenţii guvernamentale şi noi, politicienii, să rămânem o povară. Din acest motiv am propus românilor referendumul din 22 decembrie. Dar numai reforma aparatului bugetar şi reforma Parlamentului ca miez al sistemului politic nu este suficient. Trebuie continuate reformele în Sănătate, Educaţie, Agricultură. Iar satul, atenţie, este marea noastră rezervă de productivitate.


Dueluri între candidaţi:

Antonescu către Băsescu: Vă pun întrebarea dar îmi garantaţi că nu se încaieră iar pe marile succese ale României. Nu vă întreb de Omar Hayssam.

Băsescu: Bine faceţi, pentru că ar avea replică domnul Geoană

Antonescu: Atunci, nu vă întreb nici ce a făcut domnul Geoană la Moscova.

Băsescu: Nu mă întrebaţi, că vă poate răspundă el!

Antonesc către Băsescu: Există multe întrebări la care aşteaptă răspuns mulţi români. Eu, dacă nu le-aţi dat până acum, nu le mai aştept, înţeleg din tăcerile dumneavoastră diferite răspunsuri şi nu am să vă pun nicio întrebare, ci am să vă dau o asigurare. Nu aveţi nici implicare în dispariţia flotei, nu e adevărat că v-aţi luat o casă în Mihăileanu. Familia dumneavoastră o duce foarte bine. Şi fratele şi fiicele dumneavoastră prosperă, prosperă doamna Udrea, domnul Cocoş, domnul Videanu. Astea sunt declaraţii de avere şi nu sunt atacuri personale la familie, cum sare de colo şi domnul Goenaă, ci sunt exemple concrete ale realităţii că România aceasta despre care vorbiţi e o realitate că cine are norocul de a fi rudă cu cei sus-puşi cu unii ca dumneavoastră, ca domnul Geoană, unii din spatele dumneavoastră, Blaga, Hrebenciuc şi alţii, aceştia sunt oameni care au şansă. Şi lucrul despre care discutăm noi şi pe care dumneavoastră trebuia să îl asiguraţi ca orice român să aibă o şansă. Norocul parcă e pus cu mâna. Voiam să vă asigur că aceşti oameni trăiesc într-adevăr bine. V-aţi ţinut promisiunile din 2004", i-a spus Antonescu lui Băsescu.

Băsescu a comentat, arătând un teanc de hârtii, că întrebarea lui Antonescu a durat 4 minute şi răspunsul său doar 10 secunde, fiind asigurat de moderator că va avea şi el dreptul la o întrebare de 2 minute, cât a avut Antonescu.

Antonescu: Să fie ăla dosarul meu?

Băsescu: Nu, este al meu, şi dacă sunteţi cinstit, am rugămintea să citiţi finalul acestei expertize care se află la instanţe. Dacă vreţi şi cu cifre, iat-o aici, doar dacă sunteţi cinstit, dacă nu, vă doresc succes. Rugămintea e să citiţi concluzia expertizei de 500 de pagini în cazul cu flota.

Antonescu: Sunt cinstit . Aşa. Toată asta? V-am spus cu caracter, să lăsăm cifrele, eu nu le doresc.

Băsescu: Merge repede, nu, numai partea cu roşu, că am vrut să înţelegeţi ce..

Antonescu: Păi, domnul Boc nu e? Are un om domnul preşedinte să-i citească aceste lucruri. Eu nu ştiu despre ce e vorba. Sunt dispus. E vorba de vreun dosar al meu?

Antonescu a început să citească ceea ce i-a indicat Băsescu: "în urma studierii documentelor de la dosarul cauzei, concluzia experţilor este că: a) rezultatul derulării contractului de management cu grupul de firme Klaveness - ăsta e acela în care v-aţi numit ca ministru reprezentat al statului?

Băsescu: Da. Citiţi, am rugămintea să citiţi mai departe.

Antonescu a citit în continuare: ... că relaţia Bahamas - e al dumneavoastră, nu-i al meu domnule preşedinte - profitabil întrucât CNM Petromin SA a înregistrat un profit. Deci, e privitor la dumneavoastră.

Băsescu: Nu, era privitor la minciuna dumneavoastră.

Antonescu: Domnule Băsescu, eu nu am spus nicio minciună, eu v-am spus la Cluj doar că nu aveţi cu ce nagiva. Nu e nicio minciună. Nu aveţi cu ce, doar dacă emigraţi.

Băsescu: Domnule Antonescu, alegerile nu se câştigă minţind. Aici este expertiza în celebrul caz Flota care arată că cei 108 inculpaţi nu au produs niciun prejudiciu, iar domnia sa nu face decât să susţină înscenarea pregătită de Adrian Năstase în 2004. Acesta este documentul care a dus la închiderea dosarului legat de Flota.

Băsescu: Domnul Antonescu spunea la Cluj că a fost pentru menţinerea trupelor în Irak şi a avut o poziţie contrară primului ministru, Tăriceanu.

Băsescu a citit o scrisoare a lui Antonescu către Emil Boc prin care acesta cerea, din contră, retragerea trupelor din Irak.

Antonescu: În acel moment am fost împotriva acestui lucru.


Antonescu către Geoană: În 2009, aflaţi la guvernare, n-aţi făcut nimic sau aţi făcut numai rău. Pentru mine, sunteţi un demagog.

Geoană către Antonescu:
V-am menajat tactic în campanie, dar vă rog să nu săriţi calul.


Crin Antonescu: "Domnule Geoană cât este salariul lunar al lui Ionuţ Costea, cumnatul dvs, director Eximbank - în fruntea acestei instituţii"?

Geoană a evitat răspunsul, preferând ca, în locul acestuia, să-i adreseze lui Antonescu o întrebare. Geoană a dorit să ştie ce anume i-a determinat pe Antonescu şi pe liberali să intre într-o alianţă parlamentară cu toate celelelalte formaţiuni politice din Legislativ pentru a demite guvernul minoritar PDL, în octombrie.

Nemulţumit de întrebarea-răspuns a lui Geoană, Antonescu a revenit la tema salariului lui Ionuţ Costea şi a spus că acesta încasează, lunar, 20.760 de euro, reprezentând "aproximativ 900 de milioane de lei (vechi, n.r.)".

În replică, Geoană s-a declarat dezamăgit de faptul că Antonescu îi atacă "familia", făcând aluzie la faptul că liderul liberal nu respectă sloganul sub care candidează la preşedinţie, "Revoluţia bunului simţ".


Mircea Geoană i-a adresat lui Crin Antonescu întrebarea: "Care este rolul dumneavoastră şi al PNL, care este planul economic pentru salvarea locurilor de muncă?".

Antonescu: E nevoie de un Guvern în a cărui alcătuire (n.r.preşedintele) are un rol important. Viziunea mea este una liberală.

Antonescu: Dintr-o criză nu putem ieşi decât dezlegând, eliberând forţele vii ale economiei româneşti.


Discursurile de început:

Băsescu: Mulţumesc românilor pentru că timp de cinci ani m-au susţinut. M-au susţinut şi, în decembrie 2004, mi-au acordat cel mai mare privilegiu care poate fi acordat cetăţeanului unei ţări, acela de a fi preşedintele ei. Am avut un mandat cu realizări şi neîmpliniri, cu greşeli, dar niciodată greşelile nu au fost intenţionate. Niciodată, prin greşeală, nu am urmărit să creez inconveniente românilor. Au fost pur şi simplu greşeli omeneşti

Băsescu: În aprile 2005 semnam la Luxemburg tratatul de aderare la Uniunea Europeană. La 1 ianuarie 2007 acest tratat devenea o realitate, după negorieri dificile.

Băsescu: Am făcut o prioritate din justiţie. Sigur încă nu avem satisfacţia condamnărilor marilor corupţi. Am făcut ca influenţa politică asupra magistraţilor să nu mai existe.

Băsescu: Am condamnat comunismul şi am predat peste 2.000.000 de dosare la CNSAS.

Băsescu: Nu am făcut compromisuri cu nimeni. Am preferat să rămân loial celor care m-au ales.

Băsescu: M-am bătut efectiv pentru ca Educaţia să primească pentru prima dată 5 şi 6 procente din PIB.

Băsescu: Am făcut din Marea Neagră un punct strategic pentru NATO.


Antonescu: Candidez şi vreau sa fiu preşedintele Romaniei pentru că trebuie!

Antonescu: Eu nu pot să nu candidez acum pentru că nu pot fi în situaţia în care am fost în 2000, când am votat, şi au votat şi oamenii care credeau asemeni mie, cu Ion Iliescu, ca să scape de Vadim, nu pot fi în situaţia din 2004, când am votat cu Băsescu ca scap de Năstase şi nu vreau să votez acum Geoană ca să scap de Băsescu.

Antonescu: Fac parte dintr-o generaţie care aduce foarte multe întrebări.

Antonescu: Sunt un ambiţios, cariera mea politică a fost una construită cu respectarea principiilor şi a valorilor.

Antonescu: Nu mi-am dorit să am un vârf al carierei la Cotroceni.

Antonescu: Sunt un om normal care face politică.

Antonescu: Vom auzi Geoană şi Băsescu, cifre şi angajamente, planuri, că am ieşit din criză, sau că vom ieşi, domnule Geoană.

Antonescu: E monentul să spunem adevărul.

Antonescu: Grupuri de interlopi anihilează justiţia.

Antonescu: Un preşedinte nu trebuie să vorbească în cifre pentru că oamenii trăiesc în realitate şi nu pe hârtie.


Geoană: Candidez pentru funcţia supremă pentru că am un proiect pentru România, un proiect pentru redresare economică, redresarea satului românesc, pentru a avea o singură Românie. Pentru ca fiecare om să poată să aibă o viaţă cinstită şi dreptul la respect. Voi avea o alegere de colaborare cu Guvernul pe care o să-l aleg până de Crăciun.

Geoană: Voi trata Parlamentul României cu respect, voi trata pe cei care au opinii diferite cu respect.

Geoană: Avem nevoie să ne restabilim reputaţia pe plan internaţional. Voi aduce echilibrul acestei ţări. Voi aduce stabilitate acestei ţări.

Geoană: Sunt dator, ca lider al acestei ţări, să vin cu un nou proiect pentru România, un proiect pe care o sa-l duc la final timp de 5 ani de zile.

Geoană: Voi aduce echilibru, voi aduce stabilitate politică, idei proaspete acestei ţări. (...) Voi fi preşedintele unor mari proiecte naţionale cu continuitate şi cu respiraţie mai lungă. Şi , mai mult decât orice altceva, voi fi un preşedinte drept şi bun, am o personalitate care uneşte oamenii, nu sunt un dezbinator, nu sunt un scandalagiu. Sunt un om educat, civilizat, modest.


19:00 - Dezbaterea a început.

18:52 - Mircea Geoană, însoţit de soţia sa Mihaela Geoană, a sosit la Palatul Parlamentului.

18:42 - Crin Antonescu şi soţia sa Adina Vălean au sosit la Palatul Parlamentului.

18:40 - Preşedintele Traian Băsescu a sosit la Palatul Parlamentului, împreună cu soţia sa Maria Băsescu şi fiica sa Elena Băsescu.

18:25 - Liderii PDL Vasile Blaga, Liviu Negoiţă, Cristian Boureanu, Sulfina Barbu şi Valeriu Stoica au sosit la Palatul Parlamentului.

18:10 - Aproximativ o sută de persoane, susţinători ai lui Corneliu Vadim Tudor, coordonaţi de Codrin Ştefănescu, s-au adunat pe un trotuar din faţa Palatului Parlamentului pentru a protesta faţă de faptul că preşedintele PRM, candidat al partidului, nu a fost invitat la dezbaterea organizată de IPP.


Negocierile pentru organizarea dezbaterii:

Staff-urile celor trei candidaţi care vor participa la dezbaterea de vineri au stabilit ca fiecare candidat să susţină la început o declaraţie de cinci minute, să aibă loc confruntări de unul la unul, în runde de câte şase minute, iar pentru declaraţiile finale ordinea să fie trasă la sorţi.

Şeful Departamentului de strategie si comunicare al PNL, Dan Mihalache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că staff-urile celor trei candidaţi au decis ca dezbaterea de vineri să se desfăşoare în mai multe serii de confruntări unu la unu.

Echipele de campanie au tras la sorţi, vineri dimineaţă, ordinea candidaţilor pentru începutul dezbaterii, astfel: primul va fi Mircea Geoană, Crin Antonescu - al doilea, Traian Băsescu - al treilea.

Dezbaterea este organizată de Institutul de Politici Publice şi moderată de jurnalistul Robert Turcescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici