Schimb de replici între Voinescu şi Ponta în plen despre cacofonii şi lozinci

Deputaţii PDL şi PSD Sever Voinescu şi Victor Ponta s-au acuzat reciproc de greşeli gramaticale, Ponta arătând că Voinescu a făcut o cacofonie prin folosirea sintagmei "dacă cade Guvernul", iar Voinescu spunând că Ponta trebuie să nu mai folosească cuvinte în care îşi prinde urechile.

47 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici între Voinescu şi Ponta în plen despre cacofonii şi lozinci

Schimb de replici între Voinescu şi Ponta în plen despre cacofonii şi lozinci (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Victor Ponta m-a acuzat că am comis greşeli gramaticale. Ponta trebuie să ştie un lucru: cacofonia nu este o greşeală gramaticală. Despre acest lucru se învaţă în clasele a V-a şi a VI-a", a afirmat Voinescu, în plen la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El i-a spus lui Ponta să nu folosească cuvinte în care îşi prinde urechile şi să rămână în zona lozincilor.

"Nu mai folosiţi cuvinte în care vă prindeţi urechile, rămâneţi în zona lozincilor de culoare roşie venite de la răsărit", i-a spus Voinescu lui Ponta.

Deputatul PDL a replicat astfel afirmaţiei liderului PSD potrivit căreia Voinescu a făcut o greşeală gramaticală când a spus "dacă cade Guvernul".

Ponta a spus acest lucru după ce Voinescu a criticat textul moţiunii de cenzură pe motiv că este o "veritabilă trântă cu gramatica".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici