Şedinţa CSAT va avea loc joi. Se va discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen

CSAT se va întruni în şedinţă, joi, la ora 13.00, la Cotroceni, printre subiectele anunţate de Administraţia prezidenţială pe ordinea de zi a reuniunii fiind şi aderarea României la spaţiul Schengen.

27 afișări
Imaginea articolului Şedinţa CSAT va avea loc joi. Se va discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen

Şedinţa CSAT va avea loc joi. Se va discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, această şedinţă face parte din categoria şedinţelor ordinare care se convoacă trimestrial, conform legislaţiei în vigoare.

Data privind desfăşurarea şedinţei Consiliului pentru trimestrul al III-lea al acestui an a fost stabilită la începutul lunii septembrie şi adusă la cunoştinţa membrilor CSAT în data de 13 septembrie a.c., mai precizează Administraţia prezidenţială.

Conform sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: mandatul României privind Summit-ul NATO de la Lisabona (19 - 20 noiembrie 2010); Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării; aderarea României la spaţiul Schengen; analiza Strategiei Naţionale de Ordine Publică în vederea supunerii documentului dezbaterii publice; Strategia de dezvoltare a aviaţiei în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor; activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

Şedinţa CSAT va avea loc în contextul în care ministrul de Interne, Vasile Blaga, a demisionat din funcţie, demersul său survenind protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale, iar la şefia MAI a fost numit Traian Igaş, liderul senatorilor PDL.

Urmare a protestului de vineri al poliţiştilor, preşedintele Traian Băsescu a renunţat la serviciile MAI. Decizia sa a fost urmată de gestul similar al premierului Emil Boc.

În ultimele zile, Traian Băsescu a fost văzut în Capitală conducând autoturismul său Logan şi oprind la semafoare. Şi premierul Emil Boc a parcurs, luni dimineaţă, distanţa dintre locuinţă şi sediul Guvernului escortat doar de maşini ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi a aşteptat culoarea verde a semaforului, poliţiştii care fluidizează traficul ieşind pe acest traseu abia după trecerea coloanei oficiale.

Precedenta şedinţă a CSAT s-a desfăşurat la 28 iunie, fiind purtate discuţii cu privire la combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei şi a spălării banilor şi finanţării terorismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici