Şeitan: O parte din cozi era normal să apară când sute de oameni depun declaraţii în ultimele zile

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a reluat, miercuri, la Parlament, ideea că aglomeraţia de la casele de pensii este cauzată de faptul că sute de oameni vin să depună declaraţiile în ultimele zile şi nu de obligaţia celor care au venituri din surse independente de a depune declaraţii de asigurat.

13 afișări
Imaginea articolului Şeitan: O parte din cozi era normal să apară când sute de oameni depun declaraţii în ultimele zile

Şeitan: O parte din cozi era normal să apară când sute de oameni depun declaraţii în ultimele zile (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cozile despre care spuneţi nu o să le mai găsiţi, iar o parte dintre cozi era normal să apară când vin sute de oameni să depună declaraţii în ultimele zile", a precizat Şeitan, la întrebarea privind cozile de la casele de pensii şi agenţiile de ocupare a forţei de muncă pentru depunerea declaraţiei de asigurat de către persoanele care au venituri din drepturi de autor, persoane fizice autorizate sau din convenţii civile.

Mihai Şeitan a explicat că a trimis oamenii din sistem să verifice existenţa unor cozi la ghişee, iar aceştia au constatat că există o aglomeraţie cauzată de faptul că vin oameni să depună aceste documente, dar şi reprezentanţi ai firmelor care depun declaraţiile nominale, precum şi o serie întreagă de pensionari care trebuie să-şi ridice drepturile de călătorie.

"Cei care vor să facă declaraţii de asigurat pot veni şi mâine şi poimâine, nu trebuie să vină toţi astăzi ( 25 august - n.r.). Nu se dă niciun fel de penalizare", a adăugat Şeitan.

În cursul dimineţii, Şeitan a declarat că, de zece ani, în perioada 24-25 a fiecărei luni, este aglomeraţie mare la casele de pensii şi la agenţiile şomaj, doarece în această perioadă vin şi reprezentanţii firmelor care trebuie să depună documentele. De obicei, toată lumea lasă pentru ultimele zile să facă acest lucru.

Ministrul a precizat că "lucrurile au fost puse la punct şi sunt ţinute sub control", programele de lucru fiind prelungite până la ora 18.00 - 19.00.

El a spus că persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute.

Potrivit ministrului, "atacul din presă" potrivit căruia ar fi haos pentru efectuarea acestor plăţi este "nejustificat'.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici